Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit #8

Tipy pro tento týden nepotěší ty lenošnější, poženu vás totiž do kopce. Program se rozdělil mezi Kraví Horu a Špilberk. Je jen na vás, jestli upřednostníte pozorování noční oblohy nebo radši vyrazíte za nesmrtelným dílem Shakespeara.

Pozorování letní oblohy má svoje kouzlo, ale Brněnská hvězdárna tomu dodala nový rozměr. V noci ve středu 20. července můžete na Kraví hoře pozorovat úplněk a zároveň oslavit 47. výročí ode dne, kdy na Měsíc poprvé vkročil člověk. Připraveny budou projekce v digitáriu, light painting v prostoru přilehlého parku nebo akvabely smáčející se v lunárním světle. Upřímně přiznávám, že nevím, co si mám pod posledním bodem programu představit.

Sedmnáctý ročník Shakespearovských slavností je od soboty v plném proudu. Můžete se těšit na hry Veselé paničky windsorské, Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete, Romeo a Julie, Mnoho povyku pro nic a Othello, které budou odehrány na nádvoří Špilberku. Dnes, v pondělí, máte poslední možnost shlédnout komedii Veselé paničky windsorské, po zbytek týdne se bude hrát Večer tříkrálový.

A když už budete na Špilberku, byla by škoda opominout výstavu Vladimíra Kopeckého, která má název Dálky a Póly.  Výstava potrvá až do 4. záři a můžete si užít pohled na skleněné plastiky i digitální grafiku. V roce 1963 vytvořil Vladimír Kopecký plastiku pro nádraží v Havířově.

Autoři

Štítky Špilberk, William Shakespeare, Kraví hora, Vladimír Kopecký, kopec, Měsíc, Romeo a Julie, Othello

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit #8  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.