Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V bošovické papouščí zoo se narodilo 35 mláďat, další přibudou

Ve specializované papouščí zoo v Bošovicích na Vyškovsku se letos narodilo 35 mláďat, celkem je k vidění přes 220 opeřenců 43 druhů. Další mláďata ještě přibudou, řekla ředitelka zahrady Hana Škrháková.

Zoo tvoří 110 prostorných voliér. Letos v zahradě přibylo 14 nových druhů papoušků, rozšířil se chov amazónků, aratingů, amazoňanů a vzácných arů horských. Už v lednu se vylíhli tři papoušci senegalští a o měsíc později mláďata jihoamerických papoušků amazónků bělobřichých. Největším úspěchem je podle Škrhákové pětice mláďat papoušků ara marakána. "Patří do ohrožených druhů. Zajímavostí je, že právě podle tohoto papouška pojmenovali známý stadion v Rio de Janeiro, což málokdo ví," uvedla ředitelka.

Ve voliérách našli vedle sebe místo mimo jiné i jedni z nejmenších druhů papoušků a jedni z největších. Zatímco papoušíčci dosahují velikosti asi osmi centimetrů, ary zelenokřídlé jsou až devadesáticentimetrové. "Dali jsme je vedle sebe pro srovnání. Ale rádi bychom si našetřili na vůbec největšího papouška, kterým je metrový ara hyacintový," sdělila ředitelka.

Zoo je vzdálená asi 25 kilometrů od Brna, lze ji navštívit od 1. března do 17. listopadu. Vznikla jako první papouščí zahrada v ČR v létě 2011. Jejím přirozeným předchůdcem byla Farma Ara, kterou založil Vlastimil Škrhák už v 80. letech. Součástí zoo je i Centrum ekologické výchovy.

Zdroj: ČTK
    

Štítky papoušek, zahrada, okres Vyškov, Rio de Janeiro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bošovické papouščí zoo se narodilo 35 mláďat, další přibudou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.