Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zoo Brno ožije tancem afrických studentů ze Zimbabwe

Osmičlenná skupina studentů umělecké školy IYASA z afrického města Bulawayo v Zimbabwe přijíždí po obrovském úspěchu v minulých letech na své v pořadí už patnácté turné do Evropy. Jednou ze zastávek bude i brněnská zoologická zahrada.

IYASA přiváží představení plné písní, tanců, rytmů a scén inspirovaných africkou lidovou kulturou, která uchvátí svým spádem, provedením a bezprostředností. Představení Africa 2016 spojuje svět tradiční africké lidové hudební a taneční kultury se současným životem na africkém venkově, ale i ve větších městech. Autorem zcela nové choreografie je umělecký vedoucí souboru, pan Innocent Dube.

V tomto roce organizuje převážnou část vystoupení v ČR Zoo Dvůr Králové nad Labem. Hlavní část turné proběhne opět v Rakousku, skupina vystoupí i v Německu a Polsku. „Pondělní den v zoo bude ve znamení Afriky. V 11:00 a ve 14:30 čeká na návštěvníky velmi atraktivní taneční show a po celý den budou opět moci ochutnat kávu, čokoládu a sušené ovoce z Ugandy neziskové organizace Bwindi Orphans,“ řekl Michal Vaňáč, vedoucí útvaru vnějších vztahů Zoo Brno.

Soukromá umělecká škola ze zimbabwského Bulawaya, která byla založena v roce 1998 jako taneční a divadelní škola, má v současnosti 60 žáků a učitelů. Svou návštěvou některého z vystoupení skupiny IYASA mohou lidé podpořit rozvoj této umělecké školy a umožnit tak vzdělání v tomto oboru několika africkým dětem.

Tisková zpráva

Štítky Zimbabwe, Zoologická zahrada Brno, umělecká škola, Bulawayo, Evropa, Afrika, ZOO Dvůr Králové, Česko, Rakousko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Brno ožije tancem afrických studentů ze Zimbabwe  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.