Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž obžalovaný z vraždy seniorky v Pršticích se k činu přiznal

Krajský soud v Brně se dnes začal zabývat případem dvaapadesátiletého Romana Švába, který je obžalovaný z lednové vraždy seniorky v Pršticích na Brněnsku. Podle obžaloby seniorce ukradl i náušnice a řetízek. Šváb u soudu vypovídal, k činu se přiznal. Hrozí mu deset až 18 let vězení.

Obžalovaný u soudu popsal dopoledne, kdy se vražda šestasedmdesátileté ženy stala. Uvedl, že hledal svoji bývalou přítelkyni u její matky v Pršticích, tam ale nebyla. Šváb seniorku žádal, aby jí zatelefonovala, to ale odmítla. Navíc podle Švába začala žena vyhrožovat, že na svoji dceru zavolá policii, protože podle ní žila špatným životem a ona by od ní alespoň měla klid. Podle Švába ho pak seniorka začala vyzývat k odchodu, nebo že policii zavolá i na něj. Šváb následně vypověděl, že mu bylo líto jeho přítelkyně. Místo, aby jí matka pomáhala, tak ji potápěla.

"Byla ke mně otočená zády, nervama jsem se celý roztřepal, bylo to silnější než já, nešlo to zastavit," popsal situaci Šváb. Jak vypověděl, k seniorce přistoupil blíž a vytáhl jí z kapsy šálu. "Omotal jsem jí ji kolem krku a začal ji škrtit. Nestačila se bránit, podlomila se jí kolena, její oči měly agresivní pohled," líčil Šváb. Když už žena ležela na zemi, vzal jí rozepnutý řetízek a náušnice v hodnotě celkem asi 10.000 korun. Následně je
nechal přes známého zastavit v zastavárně.

Šváb řekl, že trávil posledních deset let na ulici. Jak vypověděl, byl celkem jedenáctkrát trestaný vesměs za majetkovou trestnou činnost.

Policie bezprostředně po vraždě v druhé polovině ledna začala po Švábovi pátrat jako po důležitém svědkovi, který by mohl do případu vnést trochu světla. Po jeho výslechu na konci ledna ho obvinila z vraždy a vzala ho do vazby.

Zdroj: ČTK

Štítky vražda, Prštice, Krajský soud v Brně, policie, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž obžalovaný z vraždy seniorky v Pršticích se k činu přiznal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.