Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno zvýhodnilo déle parkující řidiče na parkovišti u hřbitova

Brno snížilo u parkoviště Park and Ride u Ústředního hřbitova cenu parkovného u vozidel, která budou stát v místě déle než 12 hodin. Do dvou hodin je parkování zdarma, do 12 hodin od vjezdu zůstává cena 20 korun. Po jejich vypršení se cena dalších 24 započatých hodin snížila z 250 korun na 100 korun.

Cílem je, aby se mohli řidiči věnovat i večernímu programu ve městě, sdělil v tiskové zprávě primátorův náměstek zodpovědný za dopravu Matěj Hollan (Žít Brno).

Záchytné parkoviště u Ústředního hřbitova vzniklo za necelých devět milionů korun na konci loňského roku a nabízí bezmála 200 parkovacích míst. Lidé se mohou po odstavení vozu dostat do centra pomocí městské hromadné dopravy.Smyslem je snížit počet aut v centru města.

Změna ceníku má zvýhodnit řidiče, kteří v Brně zůstávají déle než jenom pár hodin. "Ceník se mění tak, aby řidiči, kteří zde auto nechávají například během pracovní doby, mohli využít tohoto parkoviště i při případném večerním programu ve městě," uvedl Hollan. Stokorunu řidiči zaplatí za každých započatých 24 hodin, nejdéle však může parkovat tři dny. V případě stání delšího než čtyři dny hrozí odtah vozida.

Parkoviště je hojně využívané. V průměru ho denně využívá více než 100 řidičů. V lednu tam parkovalo skoro 3000 řidičů, v květnu přes 5000 aut, za červen nejsou ještě údaje úplné.

Kromě toho Brno změnilo dobu zpoplatnění u některých ulic v centru. Dříve se platilo za parkování ve všední dny do 18:00, několik měsíců však nověplatí, že lidé musejí mít parkovací lístek ve všední dny od 07:00 do 22:00 a v sobotu od 07:00 do 13:00. V tomto režimu zůstává městská památková rezervace ohraničená ulicemi Koliště, Moravské náměstí, Husova, Nádražní, Benešova a Malinovského náměstí, zpět se do 18:00 doba parkování stáhla u parkovišť v ulicích Bratislavská, Dornych, Husitská, Komenského náměstí, Kounicova, Lidická, Mendlovo náměstí, Mezírka a třída Kapitána Jaroše.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, parkování, Ústřední hřbitov, Matěj Hollan, Žít Brno, Otakar Jaroš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zvýhodnilo déle parkující řidiče na parkovišti u hřbitova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.