Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit #6

Přeji krásný začátek prázdnin, čeká nás týden, kdy si volna užije i většina pracujících. Státní svátky uprostřed týdne lákají k výletům anebo rovnou k celotýdenní dovolené. Abych se přiznala, já vám právě píší z prosluněného pobřeží.

Přesto mi neuniklo, co se chystá v Brně následující týden. I když…Ono je toho tak málo, že radši přidám pár mých tipů, jak si užít teplý podvečer.

Bez čeho si nedokáži představit prázdninové měsíce? Bez letního kina. A v Brně je z čeho vybírat. Novinkou je letní kino na nádvoří radnice, které bylo přesunuto z koupaliště Dobrák. Na Staré radnici probíhá festival Léto na Staré radnici, jehož součástí je i letní kino. Filmy zde ocení milovníci českých filmů, promítají se zde prvorepublikové klasiky, i snímky ze sedmdesátých let. Na nádvoří Místodržitelského paláce promítá kino Scala jak umělecké snímky, tak i nejnovější filmy. Další letní kina najdete na nádvoří Špilberku a na dvoře Městského divadla.

Co si udělat v sobotu 9. července výlet na Jižní Moravu za hudbou? Přes den se v Mikulově pokochat pohledem na vinice, ve skleničce ochutnat jejich plody a večer můžete vyrazit na Kryštofkemp. Kromě kapely Kryštof zde vystoupí Ivan Mládek, Voxel, Michal Hrůza a kapela Jelen.

Občas je ale nejlepší program ten, který si vytvoříte sami. Využijte poloprázdného Brna, většina studentů odjela zpátky domů, vyražte na Hády, večer se kochejte výhledem z Petrova či Špilberku nebo navštivte jedno z mnoha brněnských koupaliště. Vypněte a prostě jen relaxujte. S přáteli, se svou polovičkou či jen tak s oblíbenou knihou.

A pokud nemáte polovičku, se kterou budete pozorovat západ slunce z hradeb Petrova, můžete zkusit netradiční způsob seznámení. Znáte speed dating? Večer, kdy klasické rande zkrátíte na několik minut a to hned několikrát. Poznat několik protějšků za jeden večer? Ušetříte čas a v nejhorším případě získáte pár zábavných historek pro své přátele. 

Autoři

Štítky nádvoří, letní kino, radnice, Brno, Ivan Mládek, Michal Hrůza, Scala, Špilberk, Brněnský Petrov, Kryštof, výlet, Místodržitelský palác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit #6  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.