Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Letní kino v Boskovicích bude mít po 50 letech nové hlediště

Letní kino v Boskovicích na Blanensku, které je největší v ČR, čekají letos další opravy. Na řadu přijde přes 50 let staré hlediště, na jehož rekonstrukci z městského rozpočtu poputují dva miliony korun. S opravami se začne po skončení sezony, řekl místostarosta Boskovic Petr Malach.

Podle něj se nejdříve budou muset zrekonstruovat veškeré sítě, které pod hledištěm vedou. Kopat se začne ihned po Husích slavnostech, které se uskuteční 1. a 2. října. "Problém je, že už nikdo neví, co tam přesně vede a kde," řekl Malach.

Teprve poté se bude moci přistoupit k rekonstrukci samotného hlediště. Před pódiem přibude taneční prostor, město nechá opravit konstrukci hlediště, nové budou lavičky. Kapacita je dnes podle radnice zhruba 1500 míst, kterých postupně ubylo odstraňováním starých lavic. Nově se zvedne na 3000 míst.

Opravené už je pódium a plot areálu. Na přelomu let 2017 až 2018 pak v areálu kina přibude zázemí zahrnující šatnu, pokladnu, sociální zařízení a technické místnosti pod plátnem. Oprava celého areálu kina, která je rozdělena do tří etap, by měla město vyjít na 20 milionů Kč.

Kino bude i letos promítat digitálně. Návštěvníci se mohou od 14. července do 28. srpna těšit na filmy jako Hledá se Dory, Teorie Tygra, Učitelka, Warcraft nebo Krotitelé duchů.

Boskovické letní kino patří k technickým unikátům. Vzniklo v roce 1960. Jeho součástí je promítací plátno o rozměrech 448 metrů čtverečních, kterébylo v době svého vzniku největším kinoplátnem ve střední Evropě.

Zdroj: ČTK

Štítky hlediště, Boskovice, letní kino, Česko, okres Blansko, oprava, Krotitelé duchů, Warcraft: První střet, rekonstrukce, Teorie tygra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino v Boskovicích bude mít po 50 letech nové hlediště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.