Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Veřejná tělocvična v Lužánkách? Sen mnoha Brňanů se stavá již toto léto skutečností

Sokol Brno I ve spolupráci s Veřejnou zelení města Brna realizuje od 30. června do konce prázdnin veřejnou sokolskou tělocvičnu, která je umístěna v parku Lužánky.

Tělocvična obsahuje klasické sokolské nářadí z tělocvičen, jakými jsou: bradla, hrazda, lano a kruhy. Jde o nářadí, které je pro všestranné cvičení nenahraditelné a mnohem efektivnější a zdravější než posilovací stroje.

Záměrem je tyto tradiční nářadí, které známe z tělocvičen a sokoloven umístit pod širé nebe a umožnit tak lidem, aby mohli cvičit na vzduchu. Sokolové tak chtějí navázat na loňský záměr s lehátky před kostelem sv. Tomáše na České. Opět touží po přispění ke zlepšení veřejného prostor. Tentokrát tím, co je Sokolům vlastní.

Jak podotýká místostarosta Sokola Brno I Michal Doležel: „Už Miroslav Tyrš (zakladatel Sokola) psal o tom, že právě nářaďová gymnastika je nejefektivnější cvičení. Navazujeme tak na to, co Sokol prosazoval už na konci 19. století tedy cvičení na vzduchu,” řekl Doležel.

Během července zde navíc proběhne cvičení s gymnastickými reprezentanty ze Sokola Brno I. Vstup bude do této “otevřené tělocvičny” pro všechny na vlastní nebezpečí. V plánu jsou ranní rozcvičky pro širokou veřejnost, které povede místostarosta Sokola Brno I Michal Doležel.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Lužánky, Česká obec sokolská, Michal Doležel, nářadí, Miroslav Tyrš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejná tělocvična v Lužánkách? Sen mnoha Brňanů se stavá již toto léto skutečností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.