Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bobří rodinka v zoo má nové přírůstky

Tento týden se v Zoo Brno opět rozrostla rodina bobrů kanadských. Většinou se bobři rodí v květnu, tentokrát na sebe čtyřčata nechala čekat do konce června. Zatím jsou vidět pouze ve vnitřní expozici, kde se o ně stará celá rodina a v nejbližších týdnech je čeká trénink potápění, aby se z vnitřního brlohu mohla dostat do venkovního jezírka.

Rodina bobrů kanadských dnes čítá dva dospělé jedince/samice a samec/, tři předloňská, jedno loňské mládě a čtyři mláďata narozená 27. června. Zajímavostí je, že bobřata po narození vydávají zvuky podobné lidským mláďatům a v prvních dnech neumí plavat.

Později pouze plovou na hladině jako korek a teprve po několika prvních týdnech se naučí potápět. O čtyři „nováčky“ se stará nejen matka, ale také ostatní strejdové a tety, protože bobří komunita funguje velmi kompaktně a vzájemně si pomáhá. „Bobři jsou od přírody velmi aktivní a nám chovatelům svou pílí občas přidávají práci, protože vynášejí naplaveniny ze dna jezírka a nosí je k výpusti, kterou záměrně ucpávají za účelem zvednutí hladiny. Je to taková nekonečná, úsměvná hra,“ říká chovatel Miloslav Walter.

Bobrům se v brněnské zoo daří a každoročně vyvádí mláďata. V roce 2010 získala zahrada za odchov bobrů třetí místo v rámci ocenění Bílý slon v kategorii Odchov roku. První veterinární prohlídka letošních mláďat proběhne v nejbližších týdnech.

Tisková zpráva

Štítky Zoologická zahrada Brno, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bobří rodinka v zoo má nové přírůstky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.