Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žáci prvních tříd z Brna dnes převzali vysvědčení na palubě lodi

Vysvědčení jsou rozdána, školní lavice vyklizené a žáci mají před sebou dva měsíce prázdnin. Poslední červnový den ukončil školní rok 2015/2016. Školáci se do lavic na základních školách, středních školách, základních uměleckých školách a konzervatořích vrátí ve čtvrtek 1. září. 

Na palubě lodi dnes převzali vysvědčení žáci tří prvních tříd brněnské základní školy Chalabalova. Neobvyklý zážitek jim umožnil Dopravní podnik města Brna, který propůjčil pro tento účel loď Utrecht i s vedoucím lodní dopravy Martinem Eclerem.

Předávání vysvědčení na hladině přehrady je brněnská tradice, přerušená jen v době, kdy byla nádrž vypuštěná. Vždy se dostane na jednu školu. S pokračováním tradice počítá dopravní podnik i v příštích letech, potvrdila mluvčí Barbora Lukšová.

Tentokrát se v přístavišti nalodilo více než 60 dětí, loď je zavezla až pod hrad Veveří a zpět do Bystrce. Vysvědčení - zpravidla s jedničkami - si prvňáčci dobře střežili, žádné neskončilo ve vodě.

V Česku jsou asi čtyři tisíce základních a přibližně 1300 středních škol. Základní školy v končícím školním roce navštěvovalo asi 880 tisíc žáků, více než půl milionu z nich na prvním stupni. Na střední školy chodilo více než 400 tisíc dětí, z nichž byly přibližně tři čtvrtiny na maturitních oborech.

Poslední školní den bývají děti rozptýlené vidinou začínajícího volna.  Například městská policie proto v celém závěrečném školním týdnu v několika městech zvýšila dohled na přechodech pro chodce, aby nepozorné děti nevběhly pod kola projíždějících automobilů. Strážníci se zaměří také na kontroly restaurací a barů, aby zamezili podávání alkoholu mladistvým. Posílí rovněž kontroly nad parky, hřišti a dalšími místy, kde se mládež obvykle schází.

Autoři

Štítky Brno, základní škola, střední škola, Dopravní podnik města Brna, Utrecht, Česko, Hrad Veveří, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci prvních tříd z Brna dnes převzali vysvědčení na palubě lodi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.