Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské zahrádky čeká komplexní zmapování

Rada města Brna odsouhlasila zpracování územní studie „Zahrádkářské lokality na území města Brna“. Jejím cílem je zmapovat všechny lokality zahrádek na území Brna jako podklad pro připravované změny územního plánu i nový Územní plán města Brna.

Úkolem zpracovatele, firmy LÖW a spol., bude vyhodnotit způsoby využívání jednotlivých lokalit, fungování místních vztahů, míru a způsob zastavění území a podle toho navrhnout vhodnou úpravu regulací pro využívání území.

Studie bude řešit území celého statutárního města Brna vyjma Rekreační oblasti Brněnská přehrada, která je řešena samostatnou studií.

Zahrádkářské lokality mají v Brně mnoho desítek let dlouhou tradici. Vznikaly už začátkem 20. století, tak i později za první republiky či v období socialismu. Řada z nich od té doby změnila svůj účel, některé zanikly úplně, jiné se přeměnily v parky nebo chatové osady.

Město musí umět na měnící se potřeby obyvatel reagovat. Tam, kde zahrádkářské kolonie mají tradici, dobře fungují a plní svůj účel v souladu s plány města, je třeba vytvořit jim podmínky pro dlouhodobý rozvoj. Tam, kde svůj účel neplní nebo jejich majitelé mají jiné představy o dalším vývoji, je třeba zvážit změnu územních regulací. Výsledky studie samozřejmě projednáme s veřejností, protože bude důležitým podkladem pro další vývoj brněnského územního plánu,“ sdělil náměstek brněnského primátora pro územní rozvoj Martin Ander.

Zpracovanou studii obdrží město Brno od zhotovitele do konce listopadu 2016.

Tisková zpráva

 

Štítky Brno, První republika, Brněnská přehrada, Martin Ander

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské zahrádky čeká komplexní zmapování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.