Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V novém parkovacím domě na Panenské vznikne návštěvnické centrum

Část Turistického informačního centra se přestěhuje do přízemí nového parkovacího domu v ulici Panenská hned vedle vchodu do Mincmistrovského sklepa.

Návštěvníci v něm nejen získají informace, ale budou zde mít možnost výběru ze širokého množství suvenýrů a propagačních předmětů či nákupu vstupenek v předprodeji na kulturní a jiné akce související s cestovním ruchem. V nových prostorách bude návštěvnické centrum turistům k dispozici od listopadu.

Současné prostory nejsou úplně vhodné, protože infocentrum, obchod se suvenýry a předprodej vstupenek jsou samostatně a odděleně. Pro turisty i Brňany je to velmi matoucí a dochází tak ke komplikaci při využívání nabízených služeb,“ uvedla radní pro marketing a cestovní ruch Petra Rusňáková (ANO 2011).

Návštěvnické centrum stejně jako celou budovu navrhl brněnský architektonický ateliér Hrůša.

Umístění v přízemí parkovacího domu navazuje na život v centru. Nabízí ale i výbornou dostupnost jak pěších s lepší vazbou k uzlu městské hromadné dopravy na České, tak automobilovou. Je totiž na ideálním rozhraní mezi pěším a obslužným automobilovým pohybem,“ vyzdvihl budoucí polohu TIC na Panenské ulici architekt Petr Hrůša.

Stavbu nového turistického centra jako součást parkovacího domu hradí Brněnské komunikace. TIC zaplatí jen některé interiérové prvky či nábytek. V průchodu pod krokodýlem v Radnické ulici zůstane pouze informační centrum – obchod se suvenýry a předprodej bude přemístěn na Panenskou.

Turistické informační centrum zajišťuje ve městě činnost spojenou s turistickým ruchem. Provozuje několik informačních center, průvodcovské služby, turistický minibus, stará se o významné kulturní památky, Starou radnici s věží, Mincmistrovský sklep, Labyrint pod Zelným trhem a Kostnici u sv. Jakuba. Pořádá i jednu z nejvýznamnějších celoměstských akcí – Brněnské Vánoce. Na novou sezónu připravuje i nové propagační předměty města, svázané s brněnskými osobnostmi Leoše Janáčka a Johanna G. Mendela či tematicky zaměřené (Brno je zlatá loď a Brno, láska na celý život).

Tisková zpráva

 

Štítky turistické centrum, cestovní ruch, Brno, Petr Hrůša, ANO 2011, Leoš Janáček, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V novém parkovacím domě na Panenské vznikne návštěvnické centrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.