Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brňané budou moci lehce zjistit, kde se chystá blokové čištění

Brňané budou moci od července lehce zjistit, v kterých částech města se chystá blokové čištění. Vyhnou se tak případným pokutám za špatně zaparkované auto a dalším komplikacím. Vyplývá to z informací, které dnes rozeslala městská společnost Brněnské komunikace.

Informace lidem poskytne webová aplikace cisteni.bkom.cz. "Pro mobilní zařízení s operačním systémem iOS a Android byla vytvořena speciální aplikace, která nabízí pohodlnější uživatelské prostředí, než je klasický web," uvedla mluvčí společnosti Vladimíra Navrátilová.

Aplikace bude jako služba pro veřejnost zdarma a spuštěna bude od 1. července. Přístup k informacím o blokovém čištění bude v aplikaci možný s registrací i bez registrace. Neregistrovaný uživatel však získá pouze základní přehled o aktuálních čištěních. Další funkce budou dostupné po registraci, kterou lze provést jak přes webový formulář, tak i přímo z mobilní aplikace.

Registrovaný uživatel získá možnost nastavit si až dvě zájmové lokality a být tak upozorňován na blížící se bloková čištění. Upozornění dostane například e-mailem vždy týden, den a hodinu před zahájením čištění.

Komunikace jsou na mapě v grafické části aplikace barevně rozlišeny podle toho, zda blokové čištění už je hotové, je teprve naplánováno nebo zda se ulice právě čistí.

"Snažili jsme se, aby aplikace pro uživatele byla jednoduchá a přehledná, aby se v ní všichni dobře orientovali. Věříme, že získané informace budou pro řidiče užitečné. Díky jim totiž mohou předejít nepříjemnému odtahu
svého auta
," uvedl generální ředitel společnosti Brněnské komunikace Luděk Borový.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Brněnské komunikace a.s., Android

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané budou moci lehce zjistit, kde se chystá blokové čištění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.