Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ulici Milady Horákové čeká na začátku července omezení. Budou se opravovat poklopy

Celkem 26 „hlučných“ poklopů na horkovodních šachtách v ulici Milady Horákové čeká počátkem července výměna. Magistrát města Brna a Teplárny Brno, které za poklopy odpovídají, tak reagují na stížnosti některých obyvatel nedávno opravené ulice.

Záruka za tuto nedávnou rekonstrukci nebude po dohodě se zhotovitelem tímto zásahem dotčena.

Některé ze stávajících poklopů, osazených při rekonstrukci celé ulice v loňském roce, se zdeformovaly a zvýšeným hlukem při přejíždění vozidel rušily obyvatele v okolí. V minulých měsících byly proto hlučné poklopy provizorně přivařeny, aby se „klapání“ zamezilo, a v místě byla snížena rychlost, aby na tyto poklopy vozidla najížděla pomaleji. Tato opatření však byla pouze provizorní a bez výměny poklopů není oprava možná.

Místo problémových poklopů budou nyní Teplárny Brno instalovat vysoce únosné typy šroubovatelných poklopů, které by měly nejen unést místní mimořádné dopravní zatížení, ale mají také gumové těsnění lépe bránící hluku a více izolující vnitřní část šachty od deště či zimního solení.

Výměna poklopů bude probíhat od 2. do 11. července, ve směru z města a v úseku mezi Kolištěm a náměstím 28. října. Jedná se o jeden z nejméně rušných týdnů v roce, tedy je předpokládaná minimální zátěž pro řidiče, zejména s ohledem na maximální využití nepracovních dnů – z celkové doby realizace 9 dnů bude 6 dnů nepracovních.

Oproti dříve oznámenému termínu oprav od 4. července se tak uzavírka dotkne ještě méně pracovních dnů,“ uvedl náměstek primátora pro oblast investic Richard Mrázek.

Uzavírka se kryje s dlouhodobou uzavírkou ulice Francouzská, kde současně probíhají stavby tepláren a vodárenské infrastruktury. Objízdné trasy budou značeny.

Tisková zpráva

Štítky Milada Horáková, Teplárny Brno, Brno, Richard Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarka Smištíková

Proč tam ty vysoce únosné typy šroubovatelných poklopů nedala Teplárna hned když se dělala ta kompletní rekonstrukce Milady Horákové ?! Přece tam musela být nějaká kolaudace?? To jako páni inženýři nevěděli? Dopravní zátěž byla i před tím na Miladě, tak to nikomu nedošlo, že takový problém nastane? :-)

Středa, 29. června 2016, 13:37Odpovědět

Ulici Milady Horákové čeká na začátku července omezení. Budou se opravovat poklopy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.