Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V bohunickém kampusu vyroste atletická hala za půl miliardy

V bohunickém kampusu by měla vyrůst nová třípodlažní atletická hala pro cca 2000 sedících diváků. Město tak reaguje na situaci atletického sportu ve městě, kde pro sportovce obzvláště v zimních měsících neexistuje zázemí.

Po Memorandu o vzájemné spolupráci a podpoře při přípravě, výstavbě a provozu atletického centra – atletické haly v Brně, které loni v listopadu podepsal Český atletický svaz, statutární město Brno a Masarykova univerzita, tak došlo k dalšímu důležitému kroku v přípravě tohoto projektu. Ten vychází i z Koncepce města Brna v oblasti tělovýchovy a sportu na léta 2011-2016.

Situace brněnské atletiky je dlouhodobě neutěšená. Klubům chybí zázemí především pro přípravu v zimních měsících. Spolupráce svazu, města a univerzity stvrzená memorandem garantuje jak splnění technických kritérií při výstavbě, tak budoucí optimální využití haly. Výstavba atletické haly s parametry splňujícími kritéria mezinárodní atletické federace pro národní i mezinárodní soutěže pokryje potřeby zimní přípravy brněnských atletických klubů včetně mládežnických i seniorských družstev. V mezidobí mezi soutěžemi pak bude hala plnit funkci základního sportovního zařízení pro atletickou přípravu atletů města Brna a přilehlých regionů, a to v období od října do března,“ uvedl náměstek primátora města Brna pro oblast investic Richard Mrázek.

Lehkoatletická hala má mít podle schváleného záměru kapacitu pro cca 2000 sedících diváků. Půjde o třípodlažní objekt s jedním podzemním a dvěma nadzemními podlažími a nosným systémem navrženým tak, aby umožnil nerušené sledování sportovních klání ze všech míst hlediště. Instalace části mobilních sedadel umožní využít tento prostor i pro jiné účely. V prostorách atletické haly bude realizována také vědecko-výzkumná činnost garantovaná odborníky Fakulty sportovních studií MU. Provázanost vědeckých pracovišť Fakulty sportovních studií MU a budoucí atletické haly je jedním z důvodů dotace ze strany MŠMT ČR. Českým atletickým svazem bude hala zařazena jako klíčové sportoviště.

Dnes jsme schválili částku 12,2 milionů Kč na projektovou dokumentaci. Rada města Brna mě také pověřila, abych jednal s Jihomoravským krajem o dalších možnostech financování projektu,“ doplnil informace o investičním záměru první náměstek primátora Petr Hladík.

Odhad výše celkových nákladů je v investičním záměru vyčíslena na 490.000 000 Kč včetně DPH. Financována bude vícezdrojově s předpokladem financování z městského, státního a případně i krajského rozpočtu.

Štítky Brno, Český atletický svaz, Masarykova univerzita, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Petr Hladík, Richard Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bohunickém kampusu vyroste atletická hala za půl miliardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.