Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stav nebezpečí v Nedvědici skončí k půlnoci. Chemikálie jsou pryč

Stav nebezpečí, který vyhlásil hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek pro obec Nedvědice na Tišnovsku od čtvrtka 24. června 2016 od 0:00 hodin, skončí k pondělní půlnoci 27. června 2016. Složky integrovaného záchranného systému již z rodinného domu a jeho nejbližšího okolí odvezly všechny nebezpečné látky.

V pondělí ráno zasedl v Tišnově Krizový štáb Jihomoravského kraje, kde jsem se seznámil s postupem prací. Odvezeno bylo kolem 10,5 tuny chemických látek s obaly, a to včetně látek výbušných a radioaktivních. Zajištěn byl také granát, který, jak se ukázalo, byl delaborovaný. V pondělí odpoledne tak ještě hasiči dokončí poslední práce. Z toho důvodu jsem již podepsal rozhodnutí, kterým k pondělní půlnoci ruším vyhlášený stav nebezpečí,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Jak doplnil, majitelka domu, která v neděli ráno opustila obytné prostory, aby je hasiči a chemici mohli prohledat, se již vrátila do svého domu. 

Na zásahu se podílelo přes 130 lidí. Šlo o zástupce Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, konkrétně z Tišnova a Rosic, kterých se v Nedvědici vystřídalo 74. Co se týče techniky, k dispozici byla mimo jiné cisterna, nosič kontejneru či chemická laboratoř. Policie měla v terénu 46 lidí, včetně pyrotechniků z Brna a Olomouce. Na místě také pracovala specializovaná firma,“ sdělil hejtman, který hasičům, policistům, ale také členům krizového štábu a stálé pracovní skupiny poděkoval za práci.

Náklady se v současné chvíli vyšplhaly pod jeden milion korun, které uhradí z krizového fondu Jihomoravský kraj.

Tisková zpráva

Štítky Nedvědice, Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Tišnovsko, Tišnov, Hasičský záchranný sbor, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stav nebezpečí v Nedvědici skončí k půlnoci. Chemikálie jsou pryč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.