Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit #5

Tento týden začínají školákům prázdniny, zdařilejší vysokoškoláci už si nějakou chvíli užívají volna. A pak je tu ještě poslední skupina pracujících. Ti si hold užijí letního slunka až po pracovní době. Tak či onak, hlavně ať do léta vplujete s dobrou náladou a úsměvem na rtech! Mám pro vás týden hudby, který vás naladí, i když zůstáváte celé prázdniny v Brně.

A když píši vplujte, myslím to doslova. Z Príglu v pátek 1. července vyplouvá Electro swing boat. Lístky můžete zakoupit na stránkách smsticket. Zvedněte kotvy, obujte pohodlné boty, vyplouváme!

Electro swing není to pravé? Od 28. června do 3. července si můžete i v Brně vychutnat Latinoamerické tóny. Flamengo bude na každém rohu, od workshopů v Lužánkách až po galakoncert španělské skupiny Puerto Flamenco na Špilberku. Malý tip ode mě: Atmosféru Latinské Ameriky si nejlépe vychutnáte 28. června na nádvoří Staré radnice, samozřejmě s tapas v ruce.

Nebo máte radši klasiku? A co klasika převedená na místo dobře známé? Městské divadlo má také svou My fair lady, ale ze Zelňáku. Představení se bude hrát od středy 29. června až do pátku 1. července v Biskupském dvoře. Brněnské Líza Ďulínková sice mluví hantecem, ale na půvabu jí to rozhodně neubere.

Ještě jste nebyli na výstavě Lucemburské opráski? Grammar nazis ať se na ně ani nechystají, ostatní mají poslední možnost si do 3. července užít svérázný pravopis i humor zaměřený na naši historii. A co vy víte, třeba to tak opravdu bylo a Karel IV. se jezdil bavit na Špilas.

Autoři

Štítky Brno, Karel IV. Lucemburský, Latinská Amerika, My Fair Lady, Lužánky, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit #5  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.