Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prázdninový provoz na jihu Moravy zkomplikují další uzavírky

Prázdninový provoz na jihu Moravy zkomplikují uzavírky na dálnicích D1 a D2, opravy čekají i některé vytížené úseky silnic prvních tříd. Policie plánuje v místech uzavírek a objízdných tras pomáhat účastníkům dopravního provozu. Na tiskové konferenci to dnes uvedli zástupci policie.

Na D1 o prázdninách pokračuje modernizace v úseku Ostrovačice - Kývalka a oprava u Vyškova mezi 220. až 229. kilometrem. Na D2 je nová uzavírka u Blučiny mezi 8. až 11. kilometrem kvůli stavbě okružní křižovatky. "S tím vším jsou spojené objízdné trasy, které nejsou nijak značené, které si ale znalí účastníci silničního provozu takzvaně vyjedou, což ovšem komplikuje dopravu na dalších silnicích," uvedl vedoucí odboru služby dopravní policie Jindřich Rybka.

Upřesnil, že třeba v případě rekonstrukce u Vyškova řidiči sjíždí na výjezdu u Rohlenky a pokračují po takzvané staré silnici. Podle Rybky právě v těchto případech by policisté měli být k dispozici řidičům pro případnou pomoc.

Rekonstrukce se dotknou i silnic prvních a nižších tříd. "Jde třeba o chystanou rekonstrukci I/43 na Svitavy, která bude uzavřená od České po Kuřim, a objízdná trasa povede právě přes Kuřim. Tam to bude hodně problematické," upozornil Rybka.

V Brně přibude o prázdninách uzavírka Husovy ulice v úseku Pekařská - Nádražní a v červenci kvůli demolici objektu uzavírka na Dornychu, o víkendech bude úplná. Pracovat se začne i na Špitálce a na Cejlu v úseku Vlká - Soudní.

Zdroj: ČTK

Štítky silnice, Morava, Dálnice D1, Vyškov, Blučina, Ostrovačice, Kuřim, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninový provoz na jihu Moravy zkomplikují další uzavírky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.