Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž odsouzený na 23 let za surovou vraždu partnerky ve Znojmě se odvolal

Případ Ondřeje Šmedka, kterého Krajský soud v Brně poslal na konci dubna na 23 let do vězení za surovou vraždu partnerky ve Znojmě-Příměticích, bude řešit Vrchní soud v Olomouci. Šmedek se proti rozsudku odvolal, řekla dnes mluvčí brněnského soudu Simona Tesařová.

Vražda se stala loni v červenci v domku v Příměticích, kde sedmačtyřicetiletá žena bydlela a kam za ní devětatřicetiletý Šmedek docházel. Šmedek se k činu u soudu přiznal, na okolnosti si ale podle svých slov nepamatuje. Policisté ho našli na místě činu, svědčí proti němu množství různých důkazů.

Pachatel ženě zasadil 25 řezných a bodných ran, taktéž ji bil a použil proti ní plynovou pistoli. Motivem byla podle obžaloby žárlivost a zhrzený cit. Žena se s Šmedkem, který se živil jako číšník, chtěla rozejít. "Dlouhodobě ignoroval její rozhodnutí, její projevenou vůli s ním skončit," uvedla u soudu státní zástupkyně Ludmila Doležalová.

Žena na Šmedka prý po noční hádce vytáhla nůž, on na to reagoval výstřelem z plynové pistole. Pak už si nic nepamatuje. Vybavuje si až chvíli, kdy spatřil ženu mrtvou, s nožem zabodnutým v těle. Když si Šmedek uvědomil, že partnerku nejspíš zabil, chtěl se zastřelit, pistole ale selhala. Policie Šmedka našla na místě činu, měl na sobě také několik bodných či řezných ran, nejspíš jako následek potyčky.

O nutné obraně ale podle předsedy senátu Tomáše Kurfiřta nešlo hovořit. I kdyby žena vzala do ruky nůž, pořád byl v pozici agresora Šmedek, který se v domku po hádce zdržoval nejspíš proti ženině vůli. Proto byl odsouzený také za porušování domovní svobody.

Stání zástupkyně pro Šmedka navrhovala přibližně 25 let vězení a po vynesení rozsudku se vzdala práva na odvolání. Obhajoba si tehdy ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Zdroj: ČTK

Štítky Znojmo, Simona Tesařová, Vrchní soud v Olomouci, Krajský soud v Brně, Přímětice, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž odsouzený na 23 let za surovou vraždu partnerky ve Znojmě se odvolal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.