Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno se rozhodlo podpořit podnikatele, kteří zavítají do akcelerátoru JIC STARCUBE

Brno opět přispěje nadějným podnikatelům, kteří budou během podzimu v Brně zdokonalovat svůj byznys. Rozhodli o tom dnes brněnští zastupitelé. Celkově až 600 tisíc korun využijí finalisté prestižního brněnského akcelerátoru JIC STARCUBE pro rychlý rozvoj svého podnikání.

Peníze půjdou na služby jako je právní poradenství, marketing či na pokrytí nákladů na výrobu prototypů vyvíjených produktů. Zejména prototypování bývá pro startupy díky vysokým nákladům hůře dostupné. Mimobrněnské týmy také díky dotaci pokryjí část životních nákladů, které souvisejí s přesunem do moravské metropole. Finance bude možné čerpat během doby konání akcelerátoru.

V minulém roce se účastnili například i podnikatelé z Afriky či Austrálie. Bez příspěvku na cestu by si mnozí z nich nemohli účast v programu dovolit. „Mezinárodní složení týmů je přitom přínosné i pro české projekty. Zvykají si tak na globální konkurenci, které budou muset čelit, chtějí-li být v podnikání skutečně úspěšní,“ uvádí manažerka akcelerátoru Hana Šudáková. Založí-li pak mezinárodní absolventi akcelerátoru v Brně své sídlo nebo pobočku, podpoří lokální ekonomiku a dotaci tak mnohonásobně vrátí.

Akcelerátor, který od roku 2010 provozuje JIC (Jihomoravské inovační centrum), právě přijímá přihlášky. Projekty z oblastí jako je virtuální realita, senzory, big data analytics nebo kyberbezpečnost se můžou hlásit do 7. srpna. Další informace o jeho průběhu jsou na webu akcelerátoru.

Tisková zpráva

Štítky Brno, podnikání, Afrika, Austrálie, Jihomoravské inovační centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se rozhodlo podpořit podnikatele, kteří zavítají do akcelerátoru JIC STARCUBE  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.