Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihomoravský kraj dostal od státu 30 mil. na sociální služby

Jihomoravský kraj letos přerozdělí poskytovatelům sociálních služeb 30 milionů korun, které dostal dodatečně na dofinancování z ministerstva práce a sociálních věcí. Novinářům to řekl hejtmanův náměstek Marek Šlapal (ČSSD).

Podle něj dostanou peníze všichni ze zhruba 300 poskytovatelů, od příspěvkových organizací kraje a obcí až po neziskové organizace. Letos už kraj dostal od ministerstva na sociální služby 780 milionů, 30 milionů je navíc.

Kraje převzaly financování sociálních služeb od ministerstva od loňského ledna. "U dodatečných 30 milionů zvolíme metodu, že dáme peníze každému. Kdo však dostal při prvním rozdělování méně peněz, ten nyní dostane více. Chceme, aby všichni poskytovatelé obdrželi finanční podporu z Jihomoravského kraje nejméně 61 procent požadavku, který uvedli v žádosti o peníze na rok 2016," uvedl Šlapal.

Podle něj se peníze dostanou na různé služby. "Půjdou na domovy pro seniory, které má například město Brno nebo kraj, ale také na pečovatelské služby obcím a brněnským městským částem i všem poskytovatelům ambulantních a terénních služeb v neziskovém sektoru," řekl Šlapal. Velkou část peněz dostane například Diecézní charita Brno, která nabízí téměř třicítku služeb.

Kromě celkových 810 milionů z ministerstva práce a sociálních věcí dal kraj letos na sociální služby 80 milionů z vlastního rozpočtu, ke kterým navíc přidal 37 milionů pro neziskové organizace. Dalších 260 milionů na sociální služby získal kraj z Evropské unie a bude je rozdělovat po částech až do roku 2018.

Zdroj: ČTK

Štítky Jihomoravský kraj, sociální služby, peníze, Marek Šlapal, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, ČSSD, Evropská unie, Diecézní charita Brno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj dostal od státu 30 mil. na sociální služby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.