Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit #4

Zbývá nám pár posledních červnových dní. Přípravy na prázdninové akce či odjezdy jsou v plném proudu, ale i přesto jsem objevila pár zajímavých událostí, kde nemohu chybět. Užijte si klidnější týden, zajděte za kulturou, ať máte dostatek energie pro první červencové dny. Nebo radši zajdete pozdravit žirafy?

V úterý 21. června je mezinárodní den žiraf. Jejich svátek můžete s nimi oslavit v Brněnské zoologické zahradě, kde je připraven speciální program. Těšit se můžete na speciální komentované krmení u žiraf, tradiční ugandské výrobky nebo soutěžní stezku. Žirafím kukadlům neodolám, tak je dost možné, že se potkáme.

Letní sezóna Špilberku začala vydařeným koncertem Barbory Polákové a skupiny Mig 21, i když počasí bylo spíše aprílové. Tento týden na nádvoří nebude o moc klidněji. V úterý 26. zde bude opera Nabucco a od soboty 25. do pondělí 27. můžete každý večer shlédnout muzikál Baladu pro banditu v režii divadla Husa na provázku. Ačkoliv to nebude takový večírek, jako čtvrteční koncert, rozhodně to bude krásný kulturní zážitek.

Příběh několika lidí, kteří trabantem vyjeli kolem světa, je v Česku poměrně známý. A víte, jakými vozidly na své výpravě cestovali? V Semillase bude od úterý 21. května až do 18. září výstava Dana Pribáně a nese název Trabantem kolem světa, nečekaně. Vozidla budou naaranžovány do situací, které posádka během cesty zažila. Nebudete ale pouze pozorovateli, můžete zde vyzkoušet lanový most a další interaktivní části.

Na konci týdne, v neděli 26. června, začne první blok festivalu ProART a potrvá až do 3. července. Během festivalu můžete navštívit kurzy tance, herectví, zpěvu, kreativního psaní či fotografování, které budou převážně v Místodržitelském paláci Moravské galerie. Takže umělecky zaměření jedinci mají program jistý.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky žirafa, kultura, Barbora Poláková, Trabant, Mig 21, Divadlo Husa na provázku, Špilberk, Balada pro banditu, koncert, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit #4  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.