Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vítězi Ignis Brunensis se letos stali Portugalci

Vítězem a držitelem hlavní ceny Starobrno Ignis Brunensis pro rok 2016 se stali ohňostrůjci Macedos Pirotecnia z Portugalska za ohňostrojnou show Plenus.

Portugalci se hlavní soutěže účastníli po osmileté odmlce, kdy v letech 2005, 2006 a 2007 na mezinárodní ohňostrojné přehlídce Starobrno Ignis Brunensis zvítězili.

Dvě ceny, a to cenu Českého rozhlasu za nejlepší hudbu a cenu primátora města Brna za nejlepší design na závaznou hudební dvouminutovku z díla Antonína Dvořáka získali slovenští ohňostrůjci Privatex Pyro. Cenu České televize za nejlepší scénografické řešení show si odváží do Španělska ohňostrůjci Europlá. Odborná porota vybírala mezi soutěžními show Slováků, Španělů a Portugalců. Česko německý tým pod značkou Ignis Brunensis se účastnil exhibičně mimo hlavní soutěž.

Posledním oceněním, o kterém se bude teprve rozhodovat, je divácká cena. V anketě o cenu diváků bude mít veřejnost možnost hodnotit tradičně všechna ohňostrojná představení na Brněnské přehradě a nad hradem Špilberk. Hlasování probíhá po skončení sobotního epilogu nad Špilberkem od 18. června ve 23.00 do středy 22. června ve 24.00, a to na internetuwww.ignisbrunensis.cz a prostřednictvím anketních lístků. Výsledky hlasování budou vyhlášeny ve čtvrtek 23. června.

Na závěr letošního ročníku Starobrno Ignis Brunensis je připraven v sobotu 18. června ve 22.30 hodin ohňostrojný epilog nad hradem Špilberk v podání českého týmu Flash Barrandov SFX. Představení Ohnivý brokát pro císaře je věnované 700. výročí narození Karla IV. v rámci celonárodních oslav.

Dnes byl také oficiálně vyhlášen termín příštího jubilejního dvacátého ročníku festivalů Starobrno Ignis Brunensis a Brno – město uprostřed Evropy. Uskuteční se od 26. května do 25. června 2017 se zahajovacím ohňostrojem na Brněnské přehradě v sobotu 3. června 2017.

Celkem čtyři dosavadní letošní ohňostroje na přehradě včetně dnešního portugalského zhlédlo přes 680 tisíc lidí.

Macedos Pirotecnia -„Plenus“

Čtvrtek, 16. června 2016, 12:47

Macedos Pirotecnia -„Plenus“
Macedos Pirotecnia -„Plenus“

Štítky Ignis Brunensis, Portugalsko, Antonín Dvořák, Špilberk, Brno, Česká televize, Český rozhlas, Španělsko, Česko, Karel IV. Lucemburský, Brněnská přehrada, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězi Ignis Brunensis se letos stali Portugalci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.