Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Červen bude na Zelňáku patřit jahodám a třešním

Zelný trh je místem, které žije ovocem, zeleninou a jídlem. Místem, na němž stálý prodej doplňují jednorázové akce v horní části tržiště. Tou nejbližší je třetí díl seriálu Vivat Zelňák, tentokrát s podtitulem Slavnost jahod a třešní. Koná se v pátek a sobotu 17. a 18. června.

„Po dubnovém medvědím česneku a květnovém chřestu nabídne Vivat Zelňák poprvé ovocné téma. Návštěvníci si pochutnají na jahodových a třešňových specialitách z vybraných brněnských restaurací. K tomu budou mít možnost dát si skleničku růžového vína z vinařství Jana Stávka, které nedávno zvítězilo v soutěži Vinařství roku v kategorii Malé vinařství. Mezi další taháky bude jistě patřit zmrzlina z pravých jahod a hned dva stánky s kávou. Espresso stroj bude stejně jako v květnu obsluhovat dvojnásobný vítěz soutěže Barista roku Adam Neubauer,“ vyjmenoval největší lákadla červnového Vivat Zelňáku spoluorganizátor akce Raed Kahwaji.

Vivat Zelňák je festival, na kterém se setkávají pěstitelé ovoce a zeleniny, kuchaři a lidi s láskou k vaření a jídlu. Pro ty z poslední skupiny je v pátek od 16 hodin v rámci doprovodného programu připravena kuchařská show Věry „Věrušky“ Strnadové. „V květnu jsme kuchařskou show museli bohužel zrušit kvůli dešti. Doufejme, že nám bude tentokrát počasí nakloněno příznivěji,“ přeje si Kahwaji. „První den slavnosti na akci zazní také akordeon Terezy Škrhákové, v sobotu budou mezi stánky chodit herci z pouličního divadla. A pro děti se opět chystá výtvarná dílna – tentokrát s výrobou vlastního odznaku s motivy Zelného trhu,“ doplňuje pozvánku místostarostka městské části Brno-střed Jasna Flamiková.

Slavnost jahod a třešní se koná v pátek od 11.00 do 21.30 hod., v sobotu pak od 9.00 do 15.00 hod. Doprovodný program je naplánován 17. června od 16.00 do 21.00 hod., 18. června pak od 9.00 do 13.00 hod. Provoz stálého tržiště není nijak omezen! Další informace je možné získat na webových stránkách www.trhynazelnaku.cz a na facebookových profilech www.facebook.com/trhynazelnaku nebo www.facebook.com/vivatzelnak.

Další plánované akce na Trzích na Zelňáku v roce 2016:

  • 13. srpna: Festival RAW a zdravé stravy
  • 19.–20. srpna: Vivat Zelňák – rajská jablíčka
  • 2.–3. září: Malé pivovary na Zelňáku
  • 9.–10. září: Vivat Zelňák – rajčata, jablka a hrušky
  • 30. září–1. října: Brněnský biojarmark
  • 7.–8. října 2016: Vivat Zelňák – brambory a dýně

Tisková zpráva

Štítky jahoda, třešně, zelenina, ovoce, Zelný trh (Brno), slavnost, restaurace, rajče, káva, zmrzlina, jablko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červen bude na Zelňáku patřit jahodám a třešním  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.