Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstava "Lvi se vracejí" přiblíží projekt připravované lví expozice v zoo

V úterý 21. června bude v brněnském Urban centru zahájena výstava Zoo Brno „Lvi se vracejí“. Až do konce srpna si budou moci návštěvníci prohlédnout projekt připravované lví expozice a další plány expozic, které se brněnská zoologická zahrada chystá otevřít v nejbližších letech.

Výběh pro krále zvířat se začne stavět již letos a předpokládaná doba výstavby je dvanáct měsíců. Do Zoo Brno se lvi vrátí po více než deseti letech. Poslední brněnský lev, samec Bali, odešel do Zoo Les Sables dˊOlonne ve Francii v roce 2003, a to právě z důvodů nevyhovujících prostor pro chov těchto šelem. V historii zahrada chovala lvy nepřetržitě od roku 1953 a například v letech 1962–1972 odchovala jedenáct lvíčat.

Dále výstava představí mimo jiné i projekt nového venkovního výběhu šimpanzů, jehož největší atrakcí bude obdoba lávky vedoucí v korunách stromů v některých rezervacích v tropických pralesích. „Část výstavy je věnována novým expozicím posledních tří let, jako je velmi atraktivní Africká vesnice, unikátní voliéra orlů bělohlavých a průchozí expozice klokanů.  Měla by být pozvánkou pro všechny, kteří ještě nevědí, jak se za posledních pět let brněnská zoologická zahrada změnila,“ řekl vedoucí útvaru vnějších vztahů Michal Vaňáč. Vernisáž výstavy za přítomnosti zástupců MMB a Zoo Brno začíná v úterý 21. června v 17:00 a výstava potrvá do konce srpna.

Tisková zpráva

Štítky projekt, výstava, Zoologická zahrada Brno, zoologická zahrada, Francie, Bali

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava "Lvi se vracejí" přiblíží projekt připravované lví expozice v zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.