Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na magistrátu působí koordinátor pro zrakově postižené

Nevidomí občané z Brna se nyní mohou obrátit na koordinátora pro zrakově postižené. Jeho úkolem je nejen poskytovat a shromažďovat informace o nevidomých, ale také spolupracovat s organizacemi a jednotlivými obory magistrátu, které s těmito lidmi komunikují.

Město Brno je sídlem celé řady institucí, které zaměstnávají zrakově postižené a také vysoké školy jsou v dnešní době již vybaveny tak, že těmto lidem umožňují plnohodnotné studium.

Je velmi důležité, aby byly vytvořeny takové podmínky, aby veřejná prostranství byla maximálně zbavena všech bariér, které brání v pohybu a využívání zdravotně postiženým. U zrakově postižených je nezbytné sledovat a odhalovat možná omezení nebo dokonce ohrožení," uvedla vedoucí odboru zdraví Zora Prosková.

Občané se na koordinátora mohou obracet v záležitostech týkajících se pomáhajících organizací, poskytne jim také informace o zdravotních pomůckách, případně jej mohou upozornit na bariéry zabraňující pohybu po městě. Koordinátor je v kontaktu se všemi důležitými subjekty, které mohou takto postiženým lidem pomoci.

V případě zájmu jej můžete kontaktovat na e-mailu paseka.radim@brno.cz či na tel. čísle 542 172 461.

Zdroj: Brno.cz

Štítky Brno, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na magistrátu působí koordinátor pro zrakově postižené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.