Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pivovar Starobrno má nového ředitele. Je jím Ondřej Koucký

 
pondělí, 13. června 2016, 10:28

Pivovar Starobrno má ode dneška nového ředitele. Ondřej Koucký přichází z United Breweries Ltd. v Mumbai v Indii, kde působil jako manažer kvality piva Heineken. V pivovarnictví se pohybuje už jednadvacátým rokem.

Ondřej Koucký vystudoval Střední školu potravinářských technologií v Podskalské ulici v Praze, po jejím ukončení pokračoval ve studiu oboru pivovarnictví a sladovnictví na Vysoké škole chemicko-technologické a svou kariéru začal už během studií v Pražských Pivovarech. Následně pokračoval ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském. Odtud přešel do společnosti Drinks Union, kde zastával výrobní funkce.

Po příchodu společnosti HEINEKEN na český trh vykonával pozici manažera kvality až do března 2014, kdy vycestoval do United Breweries Ltd. v Mumbai v Indii. Během svého působení v Indii ve funkci manažera kvality se mu podařilo zdvojnásobit objem vyrobeného Heinekenu, uvést lokálně vyrobený Heineken v plechovkách na místní trh a výrazně zlepšit profitabilitu díky redukci výrobních ztrát.  

V pivovaru Starobrno se hodlá zaměřit na pokračování v tradici vaření výborného piva a na rozvoj zaměstnanců v pivovaru. „Ve svém srdci jsem především sládek, takže bych rád navázal na skvělou historii a tradici vaření brněnského piva, která sahá mnoho staletí nazpět, a na níž se podíleli významné osobnosti, jako byl například František Ondřej Poupě. A protože pivo je zejména o lidech, kteří ho vaří, zaměřím se z velké části i na bezpečnost, rozvoj a spokojenost všech našich zaměstnanců, protože právě oni jsou duší pivovaru, a tím i duší našeho zlatavého moku. Dej Bůh štěstí,“ uvedl závěrem ředitel pivovaru Starobrno Ondřej Koucký.

Ondřej Koucký je v České republice známý především jako iniciátor, který u nás začal s párováním piva a jídla a je autorem několika receptur. Degustace piva, testování jeho kvality a zkoušení nových kombinací ho nejen živí, ale je také jeho velkým koníčkem.

TIsková zpráva

 


 

Kam dál?

Strážníci zajistili muže, kterého prý nadpřirozená bytost pověřila ke...

pondělí, 13. června 2016, 07:27

Nebezpečným nástrojem v rukou mladého muže se ve čtvrtek přímo na ulici stala během okamžiku obyčejná dřevěná židle....

FOTO: Jubilejní stý ohňostroj Ignis Brunensis v podání Španělů...

neděle, 12. června 2016, 10:14

Na Brněnské přehradě se v sobotu 11. června uskutečnil jubilejní stý ohňostroj v historii ohňostrojné přehlídky Ignis...

Tip na sobotu: Stadion Za Lužánkami oživí historická vozidla

pátek, 10. června 2016, 13:16

Příznivci historické techniky si na své přijdou na stadionu Za Lužánkami. V sobotu se zde koná Retrotéka - přehlídka...

FOTO: Po přívalovém dešti řešili hasiči dvě desítky událostí

pátek, 10. června 2016, 09:15

Od osmnácté hodiny vyjížděly jednotky hasičů k odstraňování následků přívalových srážek a krupobití. Na území okresu...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

VIDEO: Uteč – Skryj se – Bojuj. Policisté spolu s krajem představili projekt Ozbrojený útočník ve škole

Policisté spolu s Jihočeským krajem dnes představili pokračování preventivního projektu „Ozbrojený útočník ve škole.“ Celkem 5 dílů je připraveno pro základní a střední školy v jižních Čechách. Smyslem a cílem projektu je připravit žáky, ale i zaměstnance školy, na hrozbu útoku ozbrojeného útočníka, přímý kontakt s útočníkem nebo správné vyhodnocení krizové situace.

KOMENTÁŘ: Dnes oni. Zítra kdokoliv

Stačí jen poslouchat a člověka mrazí. Není to přitom mrazení ze strachu nebo hrůzy něčeho nebezpečného a dosud nepoznaného. Naopak. Je to zděšení z poznání něčeho, o čem víme, že je v nás, ve všech. Temná a upřímná nenávist, která sílí pokaždé, když strach vytlačí rozum a nahradí ho ještě silnější a ještě zanícenější nenávistí.

Pozor na jarní pálení bioodpadu. Může způsobit požár

S ústupem zimy se lidé vrhají do úklidu svých zahrad. S tím se pojí i časté pálení klestí a biologického odpadu. Hasiči ale upozorňují, že pálení je v tomto období poměrně rizikové.