Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tip na sobotu: Stadion Za Lužánkami oživí historická vozidla

Příznivci historické techniky si na své přijdou na stadionu Za Lužánkami. V sobotu se zde koná Retrotéka - přehlídka historických vozidel a motocyklů domácí i zahraniční výroby. Její součástí bude i soutěž o zrenovovanou bílou JAWU 250.

Pro návštěvníky je připraven bohatý celodenní program pro rodiny s dětmi. Ti se mohou těšit na skákací hrad, šlapací minitraktory, malý fotbal nebo třeba na naučnou stezku, za jejíž dokončení získají volný vstup 1+1 do Bruno family parku a jízdenku na projížďku historickým autobusem po Brně pro celou rodinu.

Na své si rozhodně přijdou ale i starší účastníci. “Jezdím na dvacet veteránských akcí ročně. Snažíme se tu naši udělat tak, aby zkombinovala to nejlepší z nich,” říká hlavní organizátor a majitel Moto Kenny Petr “Kenny” Burian. A skutečně. Nachystány budou motorky, auta, vojenská technika, sanitky, hasičká auta a spousta dalšího.

Zájemci si budou moci vyzkoušet vyhlídkový zdvih vysokým jeřábem, dobroty na grilu, farmářské potraviny či další občerstvení. K tomu všemu koncertuje od rána The Beatles revival, Petr Bende a Věra Špinarová. Ta bude hrát hlavní roli i při zlatém hřebu celého dne. Už od rána totiž bude probíhat vědomostní hra, jejíž vítěz dostane bílou JAWU 250 z rukou právě Věry Špinarové. “Celé to vymyslel kolega Aleš Krejčí. Napadlo jej, že bychom mohli spojit několik legend dohromady - Věru Špinarovou, stadion Za Lužánkami a právě bílou JAWU 250,” vysvětluje “Kenny” Burian. Výtěžek ze soutěže věnují organizátoři Masarykovu onkologickému ústavu v Brně. Celou akcí bude provázet Petr Švancara.

Vstupné na akci stojí 99-199 Kč. Děti do 6 let mají vstup zdarma. Více informací na facebooku události.

O Moto Kenny

Moto Kenny dělá kompletní renovace motorek. Petr “Kenny” Burian začínal z garáže. Na začátku spravoval kamarádům motorky, když se vrátil ze zkušené z Ameriky, založil firmu na ruční mytí aut a lakování motocyklů v centru Brna a pak v Maloměčicích. Jak ale zakázek přibývalo, bylo potřeba zrušit myčku aut, přesunout se do nového areálu, kde se dělají výhradně renovace motoveteránů JAWA a ČZ. A tak přišlo stěhování do Modřic.

S výstavbou areálu mu pomohl projekt Zonky, kde lidé půjčují ostatním lidem na základě jejich příběhu. “Podmínky, co máme na Zonky, jsou luxusní. Oceňuji lidské jednání, profesinální přístup a bleskové reakce  na mé požadavky. Mám radost z toho, že nás chtějí podpořit i lidi, kteří nás jinak vůbec neznají,” uzavírá “Kenny.”

Štítky Jawa, Fotbalový stadion Za Lužánkami, Brno, Věra Špinarová, Zonky, The Beatles, Petr Švancara, Masarykův onkologický ústav, Amerika, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na sobotu: Stadion Za Lužánkami oživí historická vozidla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.