Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Po přívalovém dešti řešili hasiči dvě desítky událostí

Od osmnácté hodiny vyjížděly jednotky hasičů k odstraňování následků přívalových srážek a krupobití. Na území okresu Brno-venkov zasahovali v katastrech Jiříkovic, Újezdu, Šlapanic, Těšan, Tvarožné a Hostěnic a v okrese Vyškov v Holubicích.

Čistili kanálové vpusti, odčerpávali vodu ze zatopených sklepů, případně dalších prostor budov, a také čistili komunikace od nánosů bahna.

Nejvíce jednotek na Brněnsku zasahovalo u Jiříkovic v motorestu. Kroupy tam ucpaly kanály a voda z parkoviště se dostala do přízemí a sklepů. Profesionální hasiči z Pozořic a Brna-Líšně společně s dobrovolnými hasiči z Jiříkovic a Šlapanic čerpali vodu pomocí plovoucích a kalových čerpadel od dvacáté do dvaadvacáté hodiny.

V Jiříkovicích hasiči z Pozořic kontrolovali stav místního potoka, který se vylil z koryta. Voda ale začala rychle opadat a zaplavila jednu hospodářskou budovu.

V Holubicích na Vyškovsku zasahovali profesionální hasiči ze Slavkova a Vyškova společně s dobrovolnými hasiči z Křenovic, Slavkova a Hrušek. Do dvacáté třetí hodiny čerpali vodu na jedenácti adresách. Očistili silnici od nánosů bahna společně s místními občany, kteří pomáhali s bagrem a nakladačem. Řídící důstojník a zástupce obce prověřili stav čističky odpadních vod, zda není zatopená.

Zdroj: HZS Jmk

Štítky Jiříkovice, Vyškov, Šlapanice, Holubice, okres Brno-venkov, Tvarožná, Těšany, Hostěnice, Pozořice, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Po přívalovém dešti řešili hasiči dvě desítky událostí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.