Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Atraktivní nábřeží Svratky navrhnou architekti v soutěži

Na příjemné chvíle u vody se mohou těšit Brňané. Vedení města v úterý schválilo záměr vyhlásit architektonickou soutěž „Nábřeží řeky Svratky“. Okolí řeky od Ronda až k výstavišti by mělo lidem sloužit jako příjemná pobytová a rekreační zóna s přístupem k vodě.

"Poté, co se na příkladu jižního centra a okolí nádraží ukázalo, jak skvělé návrhy lze získat otevřenou soutěží architektů, rozhodli jsme se stejnou cestou získat také návrhy na oživení důležitého brněnského nábřeží. Okolí Svratky v centru města má ohromný potenciál, nabízí možnosti vybudování promenád s kavárnami, pobytových schodů či přímo náplavek. V minulosti to již nastínily mnohé práce brněnských studentů architektury,“ řekl náměstek brněnského primátora pro územní rozvoj Martin Ander.

Urbanistická soutěž „Nábřeží řeky Svratky“ bude vyhlášena také v souvislosti s plánovaným vybudováním protipovodňové ochrany ve městě. Termín vyhlášení soutěže je prozatím stanoven na konec letošního září. Její výsledky by měly být známy na začátku roku 2017. K zahájení realizace by mohlo dojít nejdříve v polovině roku 2018

Tisková zpráva

Štítky Svratka, soutěž, Brno, Ronda, architekt, Martin Ander, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kopečný Vitězslav

Ono je to sice pěkné,ale to všechno je v záplavové zóně,jako ty benzinky okolo Výstaviště,stačí kdyby se přehrada protrhla a jsou všichni v okolí řečiště vymeteni.Anebo z jiného úhlu pohledu,investice obrovské a nakonec tam poteče jen potůček,málo deštů,nedostatek vody,přehrada poloprázdná,vypouštění jen ojedinělé.A s tím jak jsou s vedeny po cestě kanalizace do řeky z chat ap.,tak to bude i pěkný odérek.Mrtvá stoka.Přehrada bude jistě též jako prioritní cíl peršinků,tak jako americký radar v Sokolnicích.S tím jak to vlády řídí,tak se to jeví zatím, jak vyhozené investice.

Čtvrtek, 9. června 2016, 11:59Odpovědět

Atraktivní nábřeží Svratky navrhnou architekti v soutěži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.