Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj s ČD zajistí náhradní autobusovou dopravu při opravách na brněnském hlavním nádraží

Plán zajistit ve spolupráci s Českými drahami náhradní autobusovou dopravu během oprav 2. a 3. nástupiště na brněnském hlavním nádraží schválila na svém zasedání Rada Jihomoravského kraje. Stavební práce, které odstartují 11. června a skončí 11. září, sníží kapacitu vytížené železniční stanice o pětinu.

„Autobusová linka Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje číslo 509 pojede ze zastávek Brno-Chrlické náměstí a Komárov až k hlavnímu nádraží. Stejně se prodlouží i linky 610, 611 a 612 od železniční stanice v Sokolnicích. Značně to usnadní dopravu pro cestující, kteří běžně přesedají na stanici Sokolnice-Telnice nebo v Chrlicích na vlak a pokračují na brněnské hlavní nádraží po kolejích. Uvedené autobusové linky je během výluk dovezou na ulici Uhelnou u hlavního nádraží pohodlně a bez přestupu,“ sdělil náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák.

Náklady na prodloužení autobusových linek po dobu trvání výluk během rekonstrukce nástupišť uhradí Jihomoravskému kraji České dráhy.

Tisková zpráva

Štítky hlavní nádraží, České dráhy, Jihomoravský kraj, Roman Hanák, Sokolnice, Komárov, Chrlice, oprava, náhradní autobusová doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj s ČD zajistí náhradní autobusovou dopravu při opravách na brněnském hlavním nádraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.