Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihomoravští hasiči dostanou 43 milionů na auta a zbrojnice

Dobrovolní hasiči z jihu Moravy dostanou od státu dotace 26 milionů korun a Jihomoravský kraj k tomu přidá dalších 17,5 milionu korun. Peníze použijí na nákup dopravních aut a opravy či budování zbrojnic.

Sedmnáctimilionovou podporu schválila krajská rada, sdělila v tiskové zprávě mluvčí kraje Eliška Windová. Jihomoravský kraj už v letošním roce vyčlenil pro dobrovolné hasiče 50 milionů korun jako každoroční podporu. Stejnou částku jim rozdělil loni, dříve dával ročně po 30 milionech.

Nynějších 17 milionů korun, které ještě musí schválit zastupitelstvo, je nad rámec již schválených 50 milionů. "Jedná se o další peníze, které v letošním roce uvolňujeme pro dobrovolné hasiče, a to jako spolufinancování historicky poprvé vládou udělených dotací sborům dobrovolných hasičů," uvedl hejtman Michal Hašek (ČSSD). 

Dodal, že letos kraj a stát dávají peníze na nákup automobilů ve 41 obcích a ve dvou obcích poslouží na hasičské zbrojnice, a to v Židlochovicích a v městské části Brno-Chrlice.

"Jsme jako kraj připravení podílet se společně s vládou na podpoře dobrovolných hasičů i v letech budoucích. Krajské programy budou fungovat i nadále nezávisle na státních dotacích," dodal Hašek.

Za dříve schválených 50 milionů od kraje si hasiči pořídí výzbroj a techniku nebo si upraví zbrojnice. Jihomoravský kraj poskytl v posledních letech dobrovolným hasičům z vlastního rozpočtu zhruba 200 milionů korun.

Zdroj: ČTK

Štítky muniční sklad, dobrovolní hasiči, peníze, Jihomoravský kraj, Morava, Michal Hašek, sbor dobrovolných hasičů, ČSSD, Židlochovice, Chrlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští hasiči dostanou 43 milionů na auta a zbrojnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.