Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Příběh Lužánek ocenili na stadiónu Realu Madrid. Trumfl Arsenal i Manchester United

Příběh oživení fotbalového stadiónu za Lužánkami v Brně zvítězil v soutěži Stadium Business Awards v kategorii Udržitelnost a komunita. Ocenění převzali brněnští zástupci ve středu večer na slavnostním vyhlášení soutěže, které se uskutečnilo na ploše fotbalového stadiónu Realu Madrid.

Na oživení stadiónu za Lužánkami se podílel hlavně bývalý hráč Zbrojovky Petr Švancara, který tam před rokem uspořádal svou rozlučku s kariérou a do hlediště dorazilo 35 tisíc lidí.

"Byl to největší komunitní projekt na světě, vyhráli jsme na plné čáře. Je to neskutečná reklama nejen pro Brno, ale i pro celou Českou republiku. Ještě umocněné tím, že se to předávalo na stadiónu Santiaga Bernabéua," řekl ve čtvrtek novinářům Švancara.

Konkurence byla veliká. V kategorii Udržitelnost a komunita bylo nominováno sedm projektů. Mezi nimi bylo například nové LED osvětlení stadiónu Arsenalu, nový stánek fanoušků Manchesteru United v Broadhurst parku i projekty zaměřené na vylepšení životního prostředí na kriketovém stadiónu v Sydney.

Vyhlašovali se vítězové v 16 kategoriích. "Ta naše byla vyhlášena hned jako první. Jedna porotkyně, která se stará o Aztécký stadión v Mexiku, mi řekla, že naše story zaujala ze všech kategorií úplně nejvíc. Prý jsme neměli konkurenci," řekl ČTK jeden z iniciátorů akce Lužánky Marek Fišer, který v Madridu převzal ocenění. Každého ze šestnácti vítězů uváděl na doprovodném panelu krátký text, který vysvětloval i rozhodnutí poroty.

"Jde o opravdový příklad komunity sportovních příznivců, kteří při této akci společně vzkřísili zchátralý, ale milovaný stadión. Jejich úsilí, které získalo celostátní mediální pokrytí, se stalo příkladem pro další iniciativy různých společenství ve sportovní infrastruktuře," vysvětloval text u vítězného brněnského díla dobrovolníků.

Autoři

Štítky Lužánky, Real Madrid, Manchester United FC, Arsenal FC, komunita, FC Zbrojovka Brno, projekt, Petr Švancara, Česko, Mexiko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příběh Lužánek ocenili na stadiónu Realu Madrid. Trumfl Arsenal i Manchester United  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.