Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno se stává atraktivním městem pro oblast sdílených služeb

Brno se stává atraktivním městem pro oblast sdílených podnikových služeb, která zahrnuje například finanční, účetní a IT služby nebo zákaznickou podporu.

V moravské metropoli působí v tomto segmentu už 15.000 zaměstnanců, což reprezentuje téměř šest procent všech produktivních občanů města a současně 22 procent celého českého trhu sdílených podnikových služeb. Oborová asociace očekává v této oblasti další růst zhruba o pětinu ročně. Association of Business Service Leaders in the Czech Republic to uvedla v tiskové zprávě.

V Brně jsou celkově nižší náklady na zaměstnance než v Praze. Město také podle odborníků láká firmy svou polohou. "Zdejší vysoké školy jsou doslova líhní mladých talentů, kteří ovládají pokročilou práci s počítačem a jsou i dostatečně jazykově vybaveni. Jde o ideální kombinaci, kterou společnosti s expozicí vůči zahraničí vyhledávají," uvedl analytik společnosti Cyrrus Jiří Šimara. Velkou roli podle něj hraje i to, že oproti Praze se může Brno pochlubit mnohem nižšími nájmy kanceláří při srovnatelné kvalitě.

Podle výkonného ředitele asociace ABSL Jonathana Appletona do Brna přišlo už 30 investorů z oboru. "Svá sídla zde mají společnosti zvučných jmen, jako například Infosys, Edwards, Zebra, Lufthansa a mnohé další. V současnosti sledujeme zvýšený zájem o Brno i u dalších firem, a tak se dá očekávat, že se řady brněnských center podnikových služeb ještě rozrostou o další významná jména," uvedl Apleton.

Nedávno ohlásil další rozšíření například výrobce vakuových a tlakových čerpadel Edwards, který přijme v příštích dvou letech až 200 nových zaměstnanců ve svém centru sdílených služeb, které rozšiřuje v Brně.

Nabírat chce zejména absolventy vysokých škol. "Brno bylo vybráno pro svou strategickou polohu v kombinaci s faktem, že jde o univerzitní město s mladou vzdělanou pracovní sílou. Také jsme svého rozhodnutí nikdy nelitovali a jsme připraveni na další expanzi," uvedl Roman Pavloušek ze společnosti Edwards.

Tisková zpráva, ČTK
  

Štítky Brno, Praha, Česko, CYRRUS, a.s., Lufthansa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se stává atraktivním městem pro oblast sdílených služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.