Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Městské části dostanou finance na kontejnerová stání pro tříděný odpad

Rada města Brna odsouhlasila pravidla pro poskytování příspěvků brněnským městským částem na vybudování stálých stanovišť pro kontejnery na tříděný odpad. Ještě letos bude možné proplatit městským částem až 2,5 milionu korun na realizované projekty.

Cílem je napravit současný neuspokojivý stav, kdy nádoby na recyklovaný odpad často stojí volně na chodnících a veřejných prostranstvích.

V uplynulém roce přibylo ve veřejném prostoru přes 200 nových kontejnerů na tříděný odpad. Chceme proto, aby jednotlivá stanoviště byla řešena funkčně a esteticky. I to přispívá k vyšší ochotě lidí třídit odpad. Za loňský rok se jeho množství zvýšilo o dalších 600 tun, což představuje zhruba 3,5 % nárůst.  Všech, kteří poctivě třídí, si velice vážíme, protože se chovají zodpovědně k životnímu prostředí i svému městu,“ řekl náměstek primátora Martin Ander, který má odpadové hospodářství v gesci.

Městské části nově obdrží příspěvek na úhradu nákladů spojených s pořízením projektové dokumentace i výstavbou či opravou stanovišť pro kontejnery na tříděný odpad. Příspěvek se bude vyplácet na základě zrealizovaných a dokončených projektů.

Štítky městská část, třídění odpadu, kontejner, Brno, Martin Ander

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské části dostanou finance na kontejnerová stání pro tříděný odpad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.