Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mámou v Brně! Zaostřeno na: dětské kavárny

Jsem máma dvou malých kluků. A moje „maminkovská role“ je pro mě opravdu velmi zasádní – a prioritní. Jsem tedy v první řadě mámou – a pak až vším ostatním. Věřím, holky, že pokud už máte děti, vnímáte to naprosto stejně…

Tady, na blogu, se Vám pravidelně svěřuji s mnoha věcmi, které se týkají mého života, mé práce a toho, co mě baví, zajímá a inspiruje. Přináším Vám tipy na různá zajímavá místa v Brně, obchody, restaurace, kavárny, přidávám informace o novinkách v obchodech, kulturních akcích… Ovšem, tématu „děti“ jsem se na blogu opravdu zatím moc nevěnovala. A po tom, co mi několik maminek čtenářek psalo, že jim právě taková témata na mém blogu chybí, rozhodla jsem se to napravit:)

A tak vznikla nová rubrika „MÁMOU V BRNĚ“, kde Vám budu přinášet svoje „postřehy brněnské mámy“:) Myslím totiž, že sama, jako máma, mám v tomto směru taky co říct:) A budu ráda, když se mi i Vy vždy podělíte o svoje postřehy a dojmy!

Dnes se zaměřím na dětské kavárny – na ty, které v Brně jsou. S některými mám sama vlastní zkušenosti, s některými ještě ne, ovšem, chystám se je s klukama už brzy otestovat! A pokud v článku nějaká dětská kavárna chybí – budu ráda, když ji do komentů přidáte. Přece jen, nemůžu znát určitě všechny:)

VESELÁ KAVÁRNA
Veselá kavárna v Brně – Řečkovicích na Měříčkově ulici 20 funguje už opravdu dlouho a já věřím, že ji snad všechny brněnské maminky znají:) Sama jsem tu s klukama byla a je to tady fajn. Velký prostor a hodně hraček, což prcci jistojistě ocení. Nabízí tu dobrou kávu, domácí zákusky, ale také polední menu. Pro své prcky tu můžete nechat zorganizovat taky narozeninou oslavu. Super také je, že ve Veselé kavárně se pořádá téměř každý týden o víkendu nějaká zajímavá akce pro děti – buď divadelní představení, nebo karneval, diskotéka…

CAFFÉ TRIPOLI KIDS
Caffé Tripoli Kids patří k těm novějším kavárnám a je to tady fakt moc hezké – a navíc, v centru Brna, což určitě spoustu maminek ocení. Dostupnost je tedy perfektní. Můžete si tu dát bio kávu Reserva, teplé jídlo, saláty, čerstvé zákusky, zmrzlinu, nebo širokou nabídku českých i zahraničních vín. Pro děti tu opět můžete nechat zorganizovat narozeninovou oslavu. Pro děti je tu krásný herní koutek, mimo hračky je tu i Playstation a televize s pohádkami:) Caffé Tripoli Kids najdete na Masarykově 25.

DĚTSKÁ KAVÁRNA ŽIRAFKA
Dětskou kavárnu Žirafka najdete opět v centru, na Husově 8. Byla jsem tu s klukama několikrát, ovšem na mě toto místo působí nějak „studeně“… Nevím, zda Vy máte zkušenosti. Výhodou ovšem je, že tu bývá málo lidí, což u dětských kaváren vždy ocením:)

NAŠE HŘIŠTĚ
Kryté dětské centrum Naše hřiště je naprosto skvělé a patří k mým vůbec nejoblíbenějším dětským kavárnám v Brně. Je totiž obrovské a nabízí opravdu spoustu vyžití pro prcky! Ideální hlavně v zimě, kdy nemůžete s dětmi ven – najdete tady totiž i ryze „venkovní záležitosti“ – pískoviště a trampolínu! A k tomu samozřejmě spoustu dalších věcí – bazének s kuličkami, dětskou kuchyňku, odrážedla, skluzavky, mnoho hraček… Prostě vyžití, co děti milují. Můžete tu opět nechat uspořádat dětskou oslavu. Naše hřiště najdete v Brně na Zábrdovické 2.

HRÁDEK PLNÝ HRÁTEK
Opravdu nádherná dětská kavárna – Hrádek plný hrátek v Černých polích, na Volejníkově ulici 2. Krásné vybavení a věci pro děti – kavárna má až pohádkovou atmosféru – však se podívejte na fotky! Opět nechybí fajn občerstvení, káva, sladké dobroty… Možnost uspořádání dětské oslavy!

DUHOVÝ RÁJ
Duhový ráj je dětská herna a kavárna v Brně na Lesné. Nabízí unikátní spojení příjemné kavárny s kvalitní italskou kávou a veliké herny pro děti. Rodiče si tu mohou odpočinout a zrelaxovat, zatímco jejich děti si hrají v bazénku s kuličkami, na skluzavce nebo kuchyňce. Nabízíme velké množství hraček a pomůcek. V roce 2014 navíc kompletně zrekonstruovali venkovní zahrádku.

SAMPALERO
SAMPALERO je nekuřácká kavárna v Brně s hernou (dětskými koutky). Samozřejmostí je free Wi-fi, přebalovací pult, mikrovlná trouba (pro ohřátí příkrmů pro děti) a vysoké krmící židle. Můžete tu vychutnat tradiční italskou kávu Pascucci a dezerty, toasty či italské panini. Domácí palačinky jsou připravovány ze špaldové mouky a BIO surovin. Dětský koutek o celkové velikosti 30m2 je patrový, se skluzavkou do polstrovaného bazénku s kuličkami. Dětská kuchyňka a řada interaktivních, dřevěných a plyšových hraček jsou nové, pravidelně kontrolované a desinfikované. Sampalero najdete na Jezuitské 4.

FIT 4 ALL
Fit 4 All je v první řadě úžasné fitness centrum s celou řadou vyžítí – a to jak pro dospělé, tak pro děti. Ovšem, právě pro děti je tu opravdu vynikající hrací centrum – kde si fakt užijí. Já se svými kluky jsme tu častými návštěníky! Uvnitř si děti můžou hrát v krásné herně, která je prosklená a pozor, odhlučněná! Maminky si zatím můžou vychutnat kávu, nebo sladký dezert v přilehlé kavárně – a přitom krásně vidí na své ratolesti.

Herna se skládá ze dvou oddělených částí – pro batolata a menší děti do 3 let (jednoduché měkké kostky a bezpečné prolézačky) a části pro děti od 3 do 11 let (hřiště s balónky, tobogánem, kolotočem, dvoupatrovými prolézačkami ad.).

Vybavení herny doplňuje zóna pro kreativní manuální činnosti – kreslení, tvoření a modelování. Součástí herny je dětská šatna a vlastní dětské sociální zařízení, k dispozici je samozřejmě také místnost s přebalovacím pultem.

V časech dopoledních i odpoledních lekcí nabízíme v herně i službu hlídání dětí, kterou zajišťuje hlídací agentura. Maminky si tak během hlídání dětí mohou jít zacvičit, posedět v kavárně nebo jen relaxovat na masáži nebo v sauně.

Jakmile to počasí venku dovolí, určitě doporučuji ve Fit 4 All vyzkoušet Lanáček (tedy, pokud ještě neznáte).

Venkovní lanové hřiště „lanáček“ je oblíbenou hravou atrakcí pro všechny děti. Na hřišti o ploše více než 1300m2 je pro děti od 2 do 12 let připravená dřevěná stavba složená z nízkých lanových překážek (maximálně 1,5 metru nad zemí), kde je bezpečnost zajištěna díky instalaci jistících sítí. Na lanovém hřišti jsou dvě dráhy se záchrannými sítěmi rozdělené podle náročnosti pro mladší a starší děti, skluzavky, lanovka a mnoho další zábavných prvků, které děti nikdy nepřestanou bavit.

Děti tak zábavnou formou rozvíjejí své pohybové a motorické schopnosti. Pro rodiče je v příjemném prostředí venkovního travnatého hřiště připraveno posezení. Samozřejmostí jsou toalety, slunečníky, přístup pro kočárky a venkovní sezení. Hřiště je otevřeno podle počasí od dubna do listopadu.

Fit 4 All najdete v Brně v Novém Lískovci, na Chironově 544/8.

BRUNO FAMILY PARK
Nově otevřený BRuNO Family Park v Brně je pro děti naprostý ráj – a to pro všechny děti, už od batolecího věku! Každý si tu najde to svoje – především možnost jak se hýbat:) Což je právě na tomto parku skvělé – děti si tu nejen hezky pohrají, ale zároveň sportují – skáčou, běhají, lezou…a to je pro ně přece to nejdůležitější:) Pro ty nejmenší děti je tu připraveno oddělení „pro mláďata“, kde si můžou užívat v bazénku s kuličkami, v prolézáčkách, na houpačkách… Krásné jsou i hračky, kuchyňka, domeček, obchůdek… Maminky si tu můžou dát v kavárničce kávu a něco dobrého.

A starší děti? Ty se tu rozhodně nudit nebudou!!! Pro ty je tu opravdu mnoho skvělých atrakcí, kdy se – „vyřádí“:) Úžasné jsou nejrůznější závěsné prolézačky, tunely, skluzavky, trampolíny, ale také autíčka, nebo lodičky… Toto budou Vaše děti zaručeně milovat:)

V parku BRuNO můžete být navíc opravdu celý den – jídlo si tu můžete dát v Braserii Zobka, kde vaří zdravá a plnohodnotná menu. Přes týden tu navíc můžete využít denní nabídky jídel!

Family park BRuNO najdete v Brně ve Slatině, na Kigginsově 2.

O parku BRuNO si můžete přečíst víc v mém starším článku na blogu – ZDE.

Autoři

Štítky kavárna, Brno, káva, hračka, herna, blog, skluzavka, restaurace, dezert, slavnost, kuličky, PlayStation

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mámou v Brně! Zaostřeno na: dětské kavárny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.