Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vlčí alfa samec nezklamal. V zoo se mu narodilo devět mláďat

Devět letos narozených vlčat je důkazem, že mladý samec, který dorazil do Brna z Dánska v lednu minulého roku, nezklamal naděje na založení nové stabilní skupiny vlků arktických v brněnské zoo.

Od rozpadu původní chovné skupiny pracovníci zoo usilovali o umístění jednotlivých vlků, kteří už nemohli zůstat pohromadě, do jiných zahrad a o založení nové fungující smečky. "Jejím základem se staly dvě mladé samice z domácího chovu a chovný samec přivezený z Dánska v lednu minulého roku," řekla tisková mluvčí Zoo Brno Monika Brindzáková.

Výběh vlků byl rozdělen na dvě části, v jedné zůstávala část staré skupiny a ve druhé nově sestavená skupina. Ta odchovala vloni jen jedno mládě, které bylo na podzim převezeno do Zoo Kišiněv v Moldavsku. Letošní rok je ale milým překvapením, protože ve vlčí noře je devět mláďat od obou samic.

Mláďata jsou přibližně stejně stará a zatím se jen občas pohybují v blízkosti nory. „Současně se nám podařilo umístit poslední tři samce ze staré skupiny, kteří budou na konci tohoto týdne odjíždět do Slovinska. Expozici znovu spojíme a nová vlčí skupina bude mít k dispozici celých 3500 m2 výběhu. Po první veterinární prohlídce se rozhodneme, která zvířata si ve skupině necháme a kterým budeme hledat nový domov,“ říká kurátorka chovu savců Zoo Brno Dorota Gremlicová.

Štítky Zoologická zahrada Brno, Dánsko, Brno, Moldavsko, Kišiněv, Slovinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlčí alfa samec nezklamal. V zoo se mu narodilo devět mláďat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.