Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letní akce na Divadelním dvoře, v lednickém areálu a na Biskupském dvoře

S teplými dny ožívá Divadelní dvorana Městského divadla Brno mnohými akcemi.

Už dnes se Dvůr promění ve startoviště závodu motocyklů Jawa 350 retro. V 17.50 h totiž slavnostně odstartuje primátor Petr Vokřál Víkendový maraton. Odpoledne však začne již ve 14.00 h a těšit se můžete na benefiční koncert Veronicy, Martina Kurce, Hany Robinson, dua HLAHOLIM a dalších. To vše na podporu lidí s roztroušenou sklerózou.

V pátek startuje festival Divadelní svět Brno a to v 16.00 h představením Divadla Drak – Amundsen kontra Scott. Mezi lákavé tituly patří také muzikál Tisícročná včela divadla z Nitry,  dvě úspěšné francouzské komedie Otec, Matka kladenského divadla či kouzelná čertovská pohádka Dalskabáty hříšná ves Jihočeského divadla. Festival bude probíhat až do 31. května a bude zakončen asi tím nejzajímavějším titulem, které přiváží Theater Bremen – Das Schloss/ Zámek. Festival přináší ještě spoustu dalších představení, které najdete na stránkách www.divadelnisvetr.cz.

Ani letos nebude chybět oblíbený Dětský den na Divadelním dvoře. V sobotu 4. 6. od 10.00 h se již poosmé můžete spolu s dětmi radovat z atraktivního programu. Čekají na Vás a Vaše děti různé soutěže, drobné dárky a všelijaké atrakce. Odpoledne se pak můžete těšit na oblíbenou Mary Poppins!

Program se poté přenese až do zámeckého parku v Lednici, kde se budou konat již po páté tradiční letní open-air představení. Letos to bude originální pojetí Bernsteinovy klasiky Jazz Side Story. Lednický areál se rozezní slavnými melodiemi v pátek 11. června ve 20.30 h. Hned následující den v sobotu 12. června,  budete moci se svými potomky oslavit v lednickém areálu Dětský den se Sněhurkou a sedmi trpaslíky. Vstupenky si můžete zakoupit na adrese www.muzikalyvlednici.cz.

Poslední letní akcí bude představení na Biskupském dvoře, které začíná již v pátek 17. června generálkou slavné muzikálové baladyRadúz a Mahulena s nádhernými melodiemi Petra Ulrycha. Toto představení zůstane na Biskupském dvoře do 22. června a vrátí se ještě v termínu 3. – 6. července 2016. Nádhernou baladu vystřídá muzikálová klasika Noc na Karlštejně v termínu 24. – 27. června. Na „místo činu“ se také vrátí Líza Ďulínková a profesor Hradský v nestárnoucí klasice My Fair Lady (ze Zelňáku) ve třech představeních 29., 30. června a 1. července 2016. Celý cyklus zakončí tři představení loňské veleúspěšné novinky Mendel aneb Vzpoura hrášků. Rozpustilou operetní komedii si vychutnáte od 8. do 10. července 2016. Vstupenky jsou v prodeji na pokladnách divadla a také na stránkách www.mdb.cz.

Tisková zpráva

Štítky dvůr, představení, divadlo, Brno, Petr Vokřál, Hana Robinson, Divadlo Drak, Jawa 350, Jihočeské divadlo, Mary Poppins, Nitry, Dalskabáty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní akce na Divadelním dvoře, v lednickém areálu a na Biskupském dvoře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.