Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Autobusy dopravního podniku bezplatně svážejí školáky za výukou bezpečnosti v provozu

Tisíce dětí z celého Brna se bezpečněji a rychleji dostanou na lekce dopravní prevence, které jim v areálu dopravní výchovy na Riviéře dávají brněnští strážníci. Od letošního jara svážejí žáky přímo od škol speciálně vyčleněné autobusy dopravního podniku.

Až k bráně dopravního hřiště v Bauerově ulici se díky tomu dostanou bez přestupování, rychle, pohodlně a bezpečně. Strážníci je v tamních učebnách i přímo mezi značkami a semafory učí, jak se správně pohybovat v silničním provozu, ať už v roli chodce, cyklisty nebo motoristy. „Svou prací chceme přispět k tomu, aby se k sobě lidé chovali slušně nejen na silnici. Kromě předpisů proto děti učíme i vzájemné ohleduplnosti,“ vysvětlil ředitel brněnských strážníků Bohumil Šimek.

Spolupráci při převážení dětí zahájily Městská policie Brno a Dopravní podnik města Brna letos v květnu. Za tu dobu už zvláštní spoje převezly okolo osmi set dětí. Každým autobusem může cestovat přibližně padesát školáků, v některých dnech míří vozidla i pro žáky z několika tříd.

Spolupráce s městskou policií je příkladná a moc si jí vážíme. Ušetřený čas totiž můžou školáci věnovat právě výuce na dopravním hřišti. Je velmi důležité naučit se správně a bezpečně po komunikacích pohybovat. Provoz, jehož součástí jsou i vozy DPMB, je totiž stále hustší,“ dodal generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Doposud se zapojily například základní školy Bosonožská, Hamry, Janouškova, Kamínky, Novolíšeňská, Horní, Botanická či ZŠ Jehnice. Na květen je naplánováno celkem 23 jízd a již po prvním měsíci by tedy počet převážených dětí mohl překlenout tisícovku.

Zdroj: MPB

Štítky Dopravní podnik města Brna, Brno, Bohumil Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusy dopravního podniku bezplatně svážejí školáky za výukou bezpečnosti v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.