Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Souhlasím
 

Extreme food festival: Hmyzí kuchyně i další cizokrajné pochoutky ovládnou Lužánky

 
pátek, 20. května 2016, 12:04

Již tuto sobotu 21. května se v brněnském Středisku volného času Lužánky za každého počasí uskuteční první ročník EXTREME FOOD FESTIVALu. Od 10:00 do 17:00 mohou návštěvníci objevit taje exotických pokrmů, mezi nimiž nebudou chybě ani červy, cvrčci nebo lízátka s broukem. Programová nabídka je však daleko bohatší.

Každoročně v Brně pořádáme Snow film fest a Expediční kameru, kam zveme v rámci doprovodného programu také zajímavé restaurace, které připravují cizokrajné pokrmy. Lidem se to hodně líbilo a ptali se nás, jestli neplánujeme připravit něco, co by bylo zaměřeno především na netradiční kuchyni, a tak vznikl nápad na Extreme food festival,“ vysvětluje Pavel Pichler, organizátor festivalu. Jednou z největších zajímavostí bude pro místní návštěvníky pravděpodobně hmyzí kuchyně, o které přijede přednášet známý kuchař Milan Václavík. „Hmyz na talíři je v mnoha zemích po celém světě docela běžná záležitost. U nás v jeho konzumaci brání především kulturní zvyklosti. O to ale jeho ochutnání může být pro někoho větší zážitek,“ říká Pichler. A doplňuje: „Hmyz je navíc složen přibližně z 80% z kvalitních bílkovin, což je pro stravování ideální. Jde jen o to překonat první zábrany.“

Festival nabídne také ovoce, které v běžném supermarketu jen tak nenajdete. A to z jednoho prostého důvodu – extrémně smrdí. Durian je známý především svým zápachem, který mnohého Evropana odradí před jeho konzumací. Chuť je však prý lahodná. Ve výčtu extrémů by se dalo pokračovat nápojem z ptačího hnízda a dalších netradičních pochoutek. Nicméně i konzervativnějším konzumentům má festival co nabídnout.

Během soboty se v Lužánkách představí mexická kuchyně  od MXK mexican food, arabská kuchyně  a exotické pokrmy  z Klubu cestovatelů Brno, korejská kuchyně  od  NopTaste, thajská kuchyně  od  restaurace Padthai, exotická kuchyně  od  Gabriely Rudolfsson, mlsání od Čat čapat, káva  od Bwindi Orphans, pivo  od  JBM Brew Lab, sušené maso  od  Masosušené.cz, vanilkový obchod nebo pivní lékárna.

Přednášky i taneční a hudební vystoupení

Bohatý chuťový zážitek doplní tematické přednášky o kávě, sushi, korejské kuchyni, Barmě, Indonésii nebo o cestování za chutí. Extreme food festival zpříjemní i vystoupení skupiny Hurriya - American Tribal Style nebo koncert skupiny Korajunglejazz.

Vstupné na celodenní akci je 130 Kč a v ceně vstupenky, kterou lze koupit v předprodeji do  19. května 2016 zde, najede návštěvník program akce, 2x exotický recept, 2x malé překvapení.

Kompletní program hledejte na http://www.extremfood.cz/

Tisková zpráva

Kam dál?

Family Fest v sobotu na Zelňáku oslaví mezinárodní den rodiny....

pátek, 20. května 2016, 11:56

V horní části Zelného trhu se v sobotu 21. května od 9.00 hod. koná mezigenerační akce k Mezinárodnímu dni rodiny...

FOTO + VIDEO: V Mahenově divadle hořely kulisy. Evakuováno bylo 580...

pátek, 20. května 2016, 10:43

V dnešních dopoledních hodinách došlo k požáru kulis uskladněných za Mahenovým divadlem. Podle mluvčího hasičů se požár...

Vyhnání Němců z Brna: Bývalí KSČM stále odmítají Deklaraci smíření

pátek, 20. května 2016, 10:05

Skupina bývalých komunistických politiků a členové organizací, které s komunisty spolupracují, i po roce odmítají...

VIDEO: Pracovníci hvězdárny v Brně vytvořili unikátní videozáznam z...

pátek, 20. května 2016, 09:32

Opravdu nevšední pohled na přechod Merkuru přes Slunce, který se odehrál 9. května, nabídla družice Solar Dynamics...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Brno je pátým nejlepším studentským městem...

  • Holčička si v Brně hrála na dětském hřišti a...

  • Kvůli opravě tramvajových tratí nepojede...

  • Muži ztrácejí zájem o sex, podle urologa se...

 
 

O čem píše Drbna.cz

DRBÁRNA: Vizuální stránka jídla nesmyslně nabývá na důležitosti, říká Zdeněk Pohlreich

V Česku před lety nastartoval malou gastronomickou revoluci. Díky televiznímu pořadu ukazoval, že jíst se dá kvalitně a není to ani nic složitého. Zdeněk Pohlreich je dnes stále jednou z nejvýraznějších tváří gastronomického byznysu u nás. V dalším díle Drbárny se rozpovídal třeba o životě v zahraničí nebo o tom, že jídlo by mělo především dobře chutnat.

Historička: O společnosti vypovídá i to, jaké slaví svátky a jak

Ze vzniku Československa v roce 1918 se neradoval každý, později stát vydával instrukce, jak se má tento svátek slavit. Jak se 28. říjen slavil v minulosti a jak to bylo s dalšími svátky z první republiky, zkoumali historici z Masarykova ústavu a Archivu (MÚA) Akademie věd ČR a Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Svá zjištění sepsali v knize, která vyjde letos v srpnu. Bádání přiblížila v rozhovoru Dagmar Hájková z MÚA.

ANKETA: Orwellův zákon aneb rozvědka do každého domu. Přijde Velký bratr i k nám?

V roce 2017 se ve sněmovně projednávala kontroverzní novela zákona o Vojenském zpravodajství a souvisejících zákonů. Tato novela sice vzhledem k podzimním volbám a kauze s Čapím hnízdem spadla pod stůl, nicméně v programovém prohlášení současné vlády v demisi se s přijetím takového zákona počítá. Proč je ale návrh novely z roku 2017 tak kontroverzní a hrozí nadále jeho přijetí?