Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Extreme food festival: Hmyzí kuchyně i další cizokrajné pochoutky ovládnou Lužánky

 
pátek, 20. května 2016, 12:04

Již tuto sobotu 21. května se v brněnském Středisku volného času Lužánky za každého počasí uskuteční první ročník EXTREME FOOD FESTIVALu. Od 10:00 do 17:00 mohou návštěvníci objevit taje exotických pokrmů, mezi nimiž nebudou chybě ani červy, cvrčci nebo lízátka s broukem. Programová nabídka je však daleko bohatší.

Každoročně v Brně pořádáme Snow film fest a Expediční kameru, kam zveme v rámci doprovodného programu také zajímavé restaurace, které připravují cizokrajné pokrmy. Lidem se to hodně líbilo a ptali se nás, jestli neplánujeme připravit něco, co by bylo zaměřeno především na netradiční kuchyni, a tak vznikl nápad na Extreme food festival,“ vysvětluje Pavel Pichler, organizátor festivalu. Jednou z největších zajímavostí bude pro místní návštěvníky pravděpodobně hmyzí kuchyně, o které přijede přednášet známý kuchař Milan Václavík. „Hmyz na talíři je v mnoha zemích po celém světě docela běžná záležitost. U nás v jeho konzumaci brání především kulturní zvyklosti. O to ale jeho ochutnání může být pro někoho větší zážitek,“ říká Pichler. A doplňuje: „Hmyz je navíc složen přibližně z 80% z kvalitních bílkovin, což je pro stravování ideální. Jde jen o to překonat první zábrany.“

Festival nabídne také ovoce, které v běžném supermarketu jen tak nenajdete. A to z jednoho prostého důvodu – extrémně smrdí. Durian je známý především svým zápachem, který mnohého Evropana odradí před jeho konzumací. Chuť je však prý lahodná. Ve výčtu extrémů by se dalo pokračovat nápojem z ptačího hnízda a dalších netradičních pochoutek. Nicméně i konzervativnějším konzumentům má festival co nabídnout.

Během soboty se v Lužánkách představí mexická kuchyně  od MXK mexican food, arabská kuchyně  a exotické pokrmy  z Klubu cestovatelů Brno, korejská kuchyně  od  NopTaste, thajská kuchyně  od  restaurace Padthai, exotická kuchyně  od  Gabriely Rudolfsson, mlsání od Čat čapat, káva  od Bwindi Orphans, pivo  od  JBM Brew Lab, sušené maso  od  Masosušené.cz, vanilkový obchod nebo pivní lékárna.

Přednášky i taneční a hudební vystoupení

Bohatý chuťový zážitek doplní tematické přednášky o kávě, sushi, korejské kuchyni, Barmě, Indonésii nebo o cestování za chutí. Extreme food festival zpříjemní i vystoupení skupiny Hurriya - American Tribal Style nebo koncert skupiny Korajunglejazz.

Vstupné na celodenní akci je 130 Kč a v ceně vstupenky, kterou lze koupit v předprodeji do  19. května 2016 zde, najede návštěvník program akce, 2x exotický recept, 2x malé překvapení.

Kompletní program hledejte na http://www.extremfood.cz/

Tisková zpráva

 


 

Kam dál?

Family Fest v sobotu na Zelňáku oslaví mezinárodní den rodiny....

pátek, 20. května 2016, 11:56

V horní části Zelného trhu se v sobotu 21. května od 9.00 hod. koná mezigenerační akce k Mezinárodnímu dni rodiny...

FOTO + VIDEO: V Mahenově divadle hořely kulisy. Evakuováno bylo 580...

pátek, 20. května 2016, 10:43

V dnešních dopoledních hodinách došlo k požáru kulis uskladněných za Mahenovým divadlem. Podle mluvčího hasičů se požár...

Vyhnání Němců z Brna: Bývalí KSČM stále odmítají Deklaraci smíření

pátek, 20. května 2016, 10:05

Skupina bývalých komunistických politiků a členové organizací, které s komunisty spolupracují, i po roce odmítají...

VIDEO: Pracovníci hvězdárny v Brně vytvořili unikátní videozáznam z...

pátek, 20. května 2016, 09:32

Opravdu nevšední pohled na přechod Merkuru přes Slunce, který se odehrál 9. května, nabídla družice Solar Dynamics...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Šedá ekonomika podle většiny Čechů brzdí ekonomický růst. Jak s problémem bojují města?

Pojem šedá ekonomika se v médiích objevuje v posledních letech čím dál častěji. Co si ale pod tímto pojmem představit a jak s touhle temnou stránkou ekonomiky bojují česká města? Na to se zeptala redakce Drbny v malém průzkumu.

(NE)OBYČEJNÍ: Slýchávám, že v Olomouci je to pomalý a v hajzlu. Všechno to špatný si ale každý nosí v sobě, říká režisér Vít Hradil

Vít Hradil je rodilý Olomoučák, už dlouhou dobu ale pravidelně cestuje za prací na různá místa v republice i do zahraničí. Společným jmenovatelem jeho práce je film – Vít se totiž živí jako režisér, kameraman či střihač. Jak se ke své práci dostal a ačkoli je neustále kvůli práci mimo Olomouc, co ho táhne zpátky do svého rodného města?

PRŮZKUM: Důvěra Rusů v Putina klesla nejníže od roku 2006

Důvěra v prezidenta Vladimira Putina klesla na nejnižší úroveň za posledních 13 let, tvrdí průzkum státní agentury VCIOM. Ruskému prezidentovi podle něj věří pouze 33,4 procent respondentů, což je oproti prosinci pokles o více než dvě procenta. Informoval o tom dnes deník The Moscow Times. Jedná se již o druhý průzkum po novém roce, který signalizuje snížení důvěry Rusů vůči Putinovi.