Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé dnes mohou koupí žluté kytičky přispět na nádorovou prevenci

V dnešním Českém dni proti rakovině mohou lidé přispět koupí žluté kytičky na nádorovou prevenci, podporu výzkumu či zlepšení života onkologických pacientů.

 Na 13 500 dobrovolníků ve žlutých tričkách bude po celý den nabízet na 1100 místech po celé zemi 920 000 žlutých kytiček s růžovou stužkou a letáčky o prevenci nádorů prsu. Minimální příspěvek je 20 korun. 

Sbírku pořádá letos podvacáté Liga proti rakovině, tématem je rakovina prsu žen a mužů. Rakovina prsu se zjistí ročně u 7000 žen, muži tvoří jedno procento pacientů. Letos nově mohou lidé získat elektronickou kytičku, mohou si ji stáhnout po odeslání DMS. Na interaktivní mapě si také mohou vyhledat nejbližšího prodejce kytiček.

Za 19 ročníků sbírky se shromáždilo téměř 250 milionů korun, z nichž 40 procent šlo na nádorovou prevenci, 35 procent na zlepšení kvality života onkologických pacientů a 25 procent na podporu výzkumu, investice do onkologických pracoviště a na podporu hospiců.

Napsal(a) ČTK | Foto MML 
 

Štítky prevence, rakovina, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé dnes mohou koupí žluté kytičky přispět na nádorovou prevenci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.