Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Senior sjel s vozíkem ze silnice. Strávil noc v zalesněné dolině

Téměř čtyřiadvacet hodin trvalo pátrání po třiaosmdesátiletém muži z Miroslavi, který se v sobotu ráno vydal na elektrickém vozíku nakupovat a nedorazil domů. Muž nechtěně vyjel ze silnice a musel strávit noc v zalesněném údolí. Pátraly po něm tři desítky policistů, policejní vrtulník z Brna a terénní čtyřkolky cizinecké policie.

Vše začalo telefonátem na linku 158 v sobotu před třináctou hodinou. Vnučka oznámila, že dědeček odjel v osm hodin ráno na nákup do prodejny na náměstí a zatím se nevrátil. Vzhledem k tomu, že je schopen ujít pouze pár metrů, pohybuje se na elektrickém vozíku. Na základě popisu osoby a jeho dopravního prostředku zahájili policisté pátrání v místě bydliště a blízkém okolí. Bylo zřejmé, že se bude pohybovat po silnicích nebo sjízdných cestách a pěšinách. Situaci komplikovala skutečnost, že si nevzal mobilní telefon a nesdělil rodině svůj cestovní záměr. 

Policisté postupně projeli ulice města, přilehlé silnice a polní cesty. V Miroslavi a okolních vesnicích nechali obecními rozhlasy vyhlásit pátrací relaci. Někdo viděl pána na vozíku u vinohradů mezi Miroslaví a obcí Hostěradice, jiní zase na polní cestě směrem k obci Kadov a další dokonce v Hlubokých Mašůvkách. Kvůli různorodostí uváděných míst a náročností prozkoumávání rozlehlého terénu se do akce zapojili téměř tři desítky policistů. Policisté kromě služebních aut využili i vrtulník a také čtyřkolky.

Sobotní část náročné pátrací akce však nepřinesla i přes veškerá snažení žádný pozitivní výsledek. Následující den ráno zatelefonoval na linku tísňového volání další občan. Muž z Břeclavska uvedl, že v sobotu po třinácté hodině jel od obce Suchohrdly u Miroslavi směrem na Miroslavské Knínice a u železniční trati předjížděl staršího pána na elektrickém invalidním vozíku.

Pátrací akci byla za velkého přispění všímavých občanů úspěšně ukončena po jedenácté hodině dopolední právě nedaleko obce Miroslavské Knínice. Vyčerpaného, ale naštěstí živého muže si v poledne převzali do své péče lékaři. Jak nakonec sám sdělil, jel po silnici mezi Miroslaví a Miroslavskými Knínicemi. Když kolem něho projelo auto, ulekl se a strhl vozík mimo vozovku. K jeho velké smůle to bylo v místech zalesněného údolí. Nebyl tam ze silnice vidět, neměl jak o sobě dát vědět a nezbývalo mu proto nic jiného, než čekat na pomoc. Ta přišla až druhý den, takže noc trávil venku. Vše nakonec dobře dopadlo a pátrání zdárně skončilo. Po oba dny byl do akce nasazen policejní vrtulník z Brna a nové terénní čtyřkolky cizinecké policie ve Znojmě, což hledání velmi výrazně pomohlo.

Autoři | Foto alamy.com

Štítky silnice, vozík, čtyřkolka, Cizinecká policie, Brno, Miroslavské Knínice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior sjel s vozíkem ze silnice. Strávil noc v zalesněné dolině  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.