Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vyměňte všední českou kuchyni za extrémní chuťový zážitek na Extrem food festivalu

V sobotu 21. května proběhne v brněnském Středisku volného času Lužánky od 10:00 do 17:00 první ročník EXTREM FOOD FESTIVALU. Festival nabídne netradiční cizokrajné pokrmy, prodej exotických surovin, ale také osvětové přednášky o tom, jak cestovat za chutí, a další doprovodný program pro celou rodinu.

Pořadatelem je občanské sdružení Naboso, které má na svém kontě úspěšně vyprodané filmové festivaly Expediční kamera a  Snow film fest.

„Nechceme nabízet něco, co lze běžně koupit, připravujeme opravdové ‚extrem food,“ říká pořadatel Pavel Pichler. O tom, že půjde o jídla, se kterými se na českých talířích jen tak nesetkáte, není pochyb. K ochutnání budou cvrčci, červi, štíři nebo nejsmradlavější ovoce na  světě. Zapít to celé může návštěvník nápojem z ptačího hnízda, jehož výrobci po konzumaci slibují zvýšené libido, čistější pleť, zmírněné astma nebo také lepší soustředění. „Pokud se někomu jen při představě takového jídla dělá zle, může být klidný. Samozřejmě jsme přizvali také nejzajímavější restaurace, které budou připravovat pokrmy z thajské, arabské, čínské a dalších kuchyní,“ uklidňuje Pavel Pichler.

Kromě toho se v Lužánkách, kde se akce může konat za každého počasí, objeví několik stanovišť s prvotřídní kávou, pivem, vínem nebo kořením z různých koutů světa. Vše mohou zájemci nejen ochutnat, ale také nakoupit domů pro své vlastní potřeby.

Co vše lze při cestování potkat na talíři?

Festivalové mlsání doplní různorodé přednášky. V jedné z nich se známý kuchař a  cestovatel Milan Václavík vydá se svými posluchači vstříc kulinářským dobrodružstvím a  zodpoví i to, zda se dají jíst rok shnilé ryby. Milovníci kávy se dozví něco více o její výrobě v Ugandě, chybět nebude ani výlet za čaji, sushi nebo korejskou kuchyní. Celou akci oživí taneční vystoupení skupiny Hurriya - American Tribal Style a koncert skupiny Korajunglejazz, která ve svých skladbách mísí prvky hudby africké tradice a současné world music. Příznivci cestovatelských filmů si pak přijdou na své při promítání nejlepších filmů z letošní Expediční kamery.

Organizátoři na prvním ročníku festivalu očekávají během celého dne na 800 návštěvníků. „Chceme, aby všichni, kdo přijdou, mohli ochutnat co nejvíce jídel, viděli, jak se jednotlivé suroviny upravují, jak je správně okořenit i naservírovat,“ upozorňuje Pichler. A doplňuje: „I  proto jsme tuto akci pojali spíše jako menší domácí festival s milou atmosférou a  netradičním zážitkem.“

Vstupné na celodenní akci je 130 Kč a v ceně vstupenky, kterou lze koupit v předprodeji zde, najdete program akce, 2x exotický recept, 2x malé překvapení. Kompletní program hledejte na http://www.extremfood.cz

Tisková zpráva

Štítky food festival, Lužánky, česká kuchyně, film, jídlo, přednáška, Milán Václavík, pokrm, Uganda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyměňte všední českou kuchyni za extrémní chuťový zážitek na Extrem food festivalu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.