Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milovníci pálivého pozor, Chillibraní spouští registrace do soutěže Chilližrout 2016

 
čtvrtek, 5. května 2016, 12:02

Pátý ročník festivalu milovníků pálivého Chillibraní se bude konat v sobotu 3. září 2015 opět v areálu brněnského koupaliště Riviéra. Nedílnou součástí akce je Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2016, na které se v těchto dnech spustí registrace.

Registrace do Chilližrouta 2016 se spustí v pondělí 9. května ve 12 hodin. Přihlásit se může kdokoliv, kdo si troufá, musí však počítat s tím, že pokrmy budou opravdu pálivé. „Toto mistrovství je hlavně o zábavě, soutěžící baví pálivé jídlo a láká je jedinečná atmosféra. Já osobně k těm lidem mám velký respekt, každý rok nás překvapí, jak jsou odolní,“ řekl za organizátory Petr Klemeš.

Na start Chilližrouta 2016 se opět postaví celkem 50 soutěžících, kterým budou postupně servírovány omáčky o objemu fingerfood nebo čerstvé chilli papriky. Připraveno bude přibližně 11 kol – vše se vždy přizpůsobuje odolnosti soutěžích.

Organizátoři doporučují se před samotným mistrovstvím hlavně pořádně najíst, především plnotučných nebo mléčných potravin. Také je důležité nebýt nervózní nebo v nepohodě, protože vše negativně ovlivňuje žaludek.

Letošní ročník Chillibraní 2016 se koná pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala Haška a pořadatelé v těchto dnech dělají všechno pro to, aby si návštěvníci opět mohli užit krásný zářijový víkend v krásném prostředí, protože Chillibraní není jen o Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2016, ale snaží se návštěvníkům nabídnout také zajímavý, zábavný i poučný program. Nebudou chybět kuchařské show, workshopy a různé přednášky. „Večer program zakončí malý koncert,“ doplnil Petr Klemeš.

Chillibraní je jediným hotfood festivalem v České Republice a na Slovensku a současně
i největším v Evropě. Několik tisíc návštěvníků láká do Brna nejen jedinečná atmosféra Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout, ale současně i široká nabídka hotfood kuchyně, několik výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení a dalšího, co do chilli světa patří.

Tisková zpráva

 


 

Kam dál?

V minulosti tajný kryt 10-Z je veřejně přístupný

čtvrtek, 5. května 2016, 07:06

Bývalý protiletecký a protiatomový kryt pod Špilberkem s kódovým označením 10-Z je od 5. května přístupný pro...

Silně podnapilá žena si nevšímala dítěte, nadýchala bezmála tři...

středa, 4. května 2016, 18:58

Před restaurací v Benešově ulici zastihli strážníci v úterý odpoledne ženu, která kvůli zjevné podnapilosti měla potíže...

Stavebněhistorický průzkum upřesnil místo popraviště v bývalé káznici...

středa, 4. května 2016, 18:32

Město Brno obdrželo tento týden stavebněhistorický průzkum bývalé káznice na Cejlu, který zpracoval odborník na tuto...

V Brně-Černovicích srazil a usmrtil vlak ženu, spoje jezdí jinudy

středa, 4. května 2016, 18:14

V železniční zastávce Brno-Černovice srazil a usmrtil rychlík ze Šumperka do Brna dnes okolo 15:00 ženu. Policisté na...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • VIDEO: Policista v Brně bez varování sundal...

  • FOTOGALERIE: Riviéra prošla parádní...

  • Se stavbou šaliny do kampusu se v Brně začne...

  • Mladý muž v Brně přepadl maminku s dítětem....

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

FOTO: Rekord extrémně náročného závodu Trek and Down padl. Překonali ho Kočvar a Jůza

Tři desítky statečných dvojic se letos vydaly na trasu extrémně dlouhého a náročného nonstop závodu Trek and Down. Jak název napovídá, účastníci se museli vypořádat s nástrahami dvou disciplín. Nejdříve se vydali pěšky do Vyššího Brodu, tam zasedli do kanoe a vyrazili po řece zpět do Českých Budějovic. Na trasu měli čtyřiadvacet hodin, těm nejlepším na to stačilo něco málo přes čtrnáct hodin.

Hygienici na jihu Čech zaznamenali první případy encefalitidy

Hygienici v Jihočeském kraji letos zatím evidují šest případů klíšťové encefalitidy. Je to stejné množství jako loni v tuto dobu. Aktivita klíšťat po zimě začala narůstat především v květnu. Hygienici očekávají, že letošní sezona bude srovnatelná s loňskou. V roce 2017 onemocnělo v Jihočeském kraji klíšťovou encefalitidou 78 lidí. O aktuálním stavu se vyjádřila Jitka Luňáčková z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Tříhvězdičkový hotel, nebo „nafukovací matraci se snídaní“?

Hledáte-li dovolenkové ubytování, často narazíte vedle nabídek hotelů i na nadšené amatéry. Někdo pronajímá přes inzerát chalupu, někdo nabízí na víkend byt v centru města. Na takových službách se dá docela ušetřit a poznat něco nového. Podle čeho vybírat? Jak je to s hodnocením uživatelů a jak se liší od hvězdičkového hodnocení hotelů?