Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Masarykovu onkologickému ústavu scházejí parkovací místa

Masarykův onkologický ústav v Brně potřebuje zvýšit počet parkovacích míst, řekl dnes ředitel ústavu Jan Žaloudík. Podle něj má ústav 235 parkovacích míst, což ale nestačí. Dělí se o ně personál i pacienti. Ústav má přes 800 zaměstnanců, ročně ho navštíví 200.000 lidí a hospitalizuje 10.000 pacientů.

Zařízení si chce pronajmout od města část Tomešovy ulice pod ústavem, kde by vytvořil několik desítek míst. O pronajmutí ale marně jedná už přes rok. 

Podle Žaloudíka se situace zhoršila rekonstrukcí nedalekého Vaňkova náměstí v roce 2014, kde dříve auta parkovala, ale nyní to není po vybudování kruhového objezdu možné. "Parkovalo se tam asi i nelegálně, ale byla tam zhruba stovka míst, která nám teď chybí. Do té doby se to dalo," uvedl Žaloudík. Někteří lidé parkují na místech pár hodin, jiní i několik dnů. 

Často ale nemají kam auto dát nebo musejí parkovat v některé z ulic a do ústavu dojít pěšky, což je pro některé nemocné pacienty zátěž. Podle ředitele míří 90 procent stížností právě na parkování.Už na začátku loňského roku proto Žaloudík oslovil město, zda by pronajalo ústavu Tomešovu ulici. Její část už si ročně za 150.000 korun pronajímá a má na ní parkovací místa, další by chtěl vytvořit. "Primátor (Petr Vokřál) byl vždycky vstřícný a chápající, ale kromě příslibů zatím nemáme žádné konkrétní výsledky. Podle statika tam nelze parkovat, protože by se to mohlo propadnout. Pod zemí jsou totiž nevyužívané vodojemy," řekl Žaloudík a dodal, že posudek ústavu zase říká něco jiného. "Osobní auta by to udrželo, je jasné, že bychom tam neparkovali obrněné transportéry," uvedla Žaloudík. Doplnil, že město navrhovalo vytvořit pod zemí v nevyužívaných vodojemech parkovací dům pro 200 až 300 aut, ale ústav na to nemá peníze a ani je na věci nesouvisející se zdravotnictvím nemůže dát. "Jakmile se uklidní situace na magistrátu, znovu o tom půjdeme jednat," poznamenal Žaloudík.

Zdroj: ČTK
  

Štítky parkování, Jan Žaloudík, Masarykův onkologický ústav, pacient, Brno, Petr Vokřál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykovu onkologickému ústavu scházejí parkovací místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.