Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Úspěšné i úplně nové – jarní komentované city tours startují v sobotu!

Poznávat Brno samozřejmě lze na vlastní pěst, s průvodcem je to ale jiné. Jeho výklad mnohdy zprostředkuje úplně nový pohled na stavby, ulice, zákoutí či historické památky a současně vše zasadí do historických souvislostí.

Turistické informační centrum pro letošní rok připravilo rozšířenou nabídku city tours, která zahrnuje ty tradičně oblíbené i zbrusu nové. Tématy se liší, ale cíl mají stejný – představit Brno tak, aby ho Brňané a turisté milovali.

S čím se začíná?

V sobotu 16. dubna představí Jana Amadou spletitou životní cestu královny Elišky Rejčky, dvojnásobné královské vdovy a milenky dvou nejmocnějších mužů v zemi, která našla štěstí až v Brně, po boku zemského hejtmana Jindřicha z Lipé. Průvodkyně se zastaví i na místě jejího posledního odpočinku – v bazilice na Starém Brně.

V neděli 17. dubna provede návštěvníky průvodce Pavel Dvořák po minulých i současných místech spojených s výkonem práva. Podívají se k bývalému Zemskému domu, zavítají k monumentálnímu Justičnímu paláci a neminou ani elegantní budovu Nejvyššího správního soudu, která symbolicky stojí proti Místodržitelskému paláci, v němž našly soudy útočiště po josefínských reformách. Nakonec projdou Novou zemskou sněmovnu, velkolepou novorenesanční stavbu, ve které zasedají soudci Ústavního soudu.

V neděli město zařazuje také nejúspěšnější city tour z předchozích let, procházku jedním z nejkrásnějších židovských hřbitovů v Evropě, kde se nachází téměř devět tisíc náhrobků.

Brno má co nabídnout a pro jarní city tours jsme se snažili vybrat to nejlepší. Procházky jsou určeny pro turisty, ale také pro Brňany, kteří mají rádi své město a chtějí se o něm dozvědět něco nového,“ říká vedoucí Městské destinační agentury Petra Kovářová a připomíná, že dvě z prohlídek pořádá centrum i v angličtině.

Začátek city tours je vždy ve 14 hodin a vstupenky lze koupit na čtyřech místech – v IC v Radnické 8, na Předprodeji vstupenek v Radnická 2, v pokladně Labyrintu pod Zelným trhem, Zelný trh 21 a v Mincmistrovském sklepě na Dominikánském náměstí. Nově je možné vstupenky objednat také z pohodlí domova prostřednictvím online prodeje.

Vstupné je 100 korun pro dospělého a 50 korun pro děti od 6 let, studenty, seniory a ZTP. Každá city tour je určena pro omezený počet osob, doporučujeme proto zakoupit vstupenky v předprodeji.

Více informací naleznete na: www.ticbrno.cz a www.gotobrno.cz

Přehled jarních citytours:

Úterý 19. 4. Z Masarykovy čtvrti do Pisárek

Sobota 23. 4. Knihkupectví Barvič a Novotný a dívčí škola Vesna

Neděle 24. 4. Po stopách J. G. Mendela s prohlídkou Mendelova muzea

Sobota 30. 4. Přemyslovci a Moravští Lucemburkové

Úterý 3. 5. Náměstí 28. října

Sobota 7. 5. Dvory, dvorky, nádvoří

Sobota 14. 5. Domovní znamení a pamětní desky

Neděle 15. 5. Hrnem sošným Brnem

Sobota 21. 5. Zajímavosti z Tuřan

Neděle 22. 5. Brněnské baroko

Sobota 28. 5. Ústřední hřbitov

Sobota 28. 5. Swedish Siege of Brno 1645 – v angličtině

Sobota 4. 6. Brněnské opevnění

Sobota 11. 6. Počátky města Brna

So 18. 6. Functionalism in the City Centre – v angličtině

Tisková zpráva

Štítky Brno, průvodce, vstupenka, angličtina, Eliška Rejčka, historická památka, Pavel Dvořák, Místodržitelský palác, Nejvyšší správní soud České republiky, Lucemburkové, Přemyslovci, Mendelovo muzeum Masarykovy univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšné i úplně nové – jarní komentované city tours startují v sobotu!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.