Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nákupní a zábavní centrum Olympia je na prodej za 350 mil. eur

Nákupní a zábavní centrum Olympia u Brna je na prodej nejméně za 350 milionů eur (devět mld Kč). K tomuto kroku se odhodlali současní vlastníci, firmy ECE a Rockspring, po pěti letech, co centrum spravují, napsaly dnes Hospodářské noviny.

Mluvčí německé společnosti ECE informaci odmítl komentovat a ředitel Olympie Jan Pazour na dotaz ČTK dnes neodpověděl.

Odborníci považují Olympii za nejúspěšnější centrum mimo Prahu. Vzniklo v roce 1999 u dálnice D2 blízko Brna a po několika rozšířeních nabízí k pronájmu 200 obchodů, celková pronajímatelná plocha je 89.000 metrů čtverečních. Kromě obchodů v centru funguje multikino a v bezprostředním okolí vznikly atrakce pro děti a sportovce.

Obě firmy drží v Olympii poloviční podíl, před pěti lety ji kupovali od britské investiční skupiny Somerston. O koupi centra mají zájem tuzemské i zahraniční společností. Podle informací deníku je to například realitní skupina CPI podnikatele Radovana Vítka, která je v současnosti největším vlastníkem českých maloobchodních realit.

Podle analytiků finančního trhu je nyní ideální doba na prodej obchodních center. Investoři totiž mají peníze a také si je mohou levně půjčit, na druhou stranu mohou současní vlastníci dobře vydělat. Boom prodeje nákupních center začal už loni. Za rekordních 15,6 miliardy korun se prodalo pražské Palladium. V Brně se loni prodalo nákupní centrum Campus Square v Bohunicích. Od developera AIG je získala společnost CBRE Global Investors.

Společnost ECE vlastní v Česku i další brněnské nákupní centrum Vaňkovka a v Praze Arkády Pankrác.

Zdroj: ČTK
  

Štítky Brno, obchodní centrum, Hospodářské noviny, Praha, Radovan Vítek, CBRE Group, Campus Square, Vaňkovka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákupní a zábavní centrum Olympia je na prodej za 350 mil. eur  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.