Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Soud v Brně pokračuje v projednávání milionové loupeže u Slavkova

Krajský soud v Brně dnes pokračuje v projednávání loupeže 77 milionů korun, která se stala před deseti lety nedaleko Slavkova u Brna. Obžalobě čelí Roman Dolíhal jako údajný hlavní organizátor, jeho bratr Antonín Dolíhal a Jaroslav Havlík.

Čtvrtým obžalovaným je Jiří Bartoň, který podle obžaloby Romanu Dolíhalovi pomohl s odklizením těla zabitého velitele vozidla bezpečnostní služby. Pravděpodobný komplic lupičů zemřel čtyři roky po loupeži za nevyjasněných
okolností.

Antonín Dolíhal se přiznal k loupeži, na které se podle něj podílel i jeho bratr a také Havlík. Z vraždy viní bratra. S obětí se prý před tím pohádali. Roman Dolíhal zcela popírá účast na loupeži i vraždě muže z osádky kurzovního vozu. Přiznal jen to, že se ujal odklizení těla. Zabitý muž byl v místnosti s jeho bratrem a našel ho už mrtvého se smyčkou kolem krku, tvrdí Roman Dolíhal.

Havlík podíl na loupeži zcela popírá. Bartoň přiznal, že pomohl s odklizením těla. Uloupených 77 milionů korun se nenašlo. Lupiči část peněz podle obžaloby vložili do nemovitostí, část svěřili podvodníkovi a přišli o ně. Kauza je složitá, postupně vypovídají desítky svědků.

Zdroj: ČTK
  

Štítky Brno, Krajský soud v Brně, Jiří Bartoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud v Brně pokračuje v projednávání milionové loupeže u Slavkova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.