Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jméno malé lední medvědici vybere tenistka Lucie Šafářová

Už brzy se dozvíme jméno lední medvědice, kterou viděli už statisíce příznivců u nás i v zahraničí na internetu a která za poslední měsíc přilákala tisíce návštěvníků do brněnské zoologické zahrady.

 Křtiny proběhnou v sobotu 16. dubna v 11:00 a jméno oznámí slavná brněnská rodačka, loňská vítězka Australian Open a finalistka French Open Lucie Šafářová. 

Veterinární prohlídka na konci března ukázala, že mládě je samička a deset dnů pak lidé posílali své návrhy jmen na FB a e-mail Zoo Brno. Celkem přišlo 2800 nápadů, ze kterých definitivní jméno vybere kmotra Lucie Šafářová a oznámí ho právě v den křtin. „Máme radost velkého zájmu veřejnosti i novinářů o medvědí slečnu.

Naše video se dostalo i na takové zpravodajské servery jako jsou Dailymail.co.uk nebo Mashable.com. Od 27. března se na video na našem FB podívalo přes 415 tisíc lidí z celého světa,“ říká Michal Vaňáč, vedoucí útvaru vnějších vztahů. Sobota 16. dubna se na Mniší hoře ponese v duchu ledních medvědů. Na návštěvníky čekají komentovaná krmení, povídání o ledních medvědech, nejzajímavější videa z porodního boxu a autogramiáda slavné kmotry.

Naše Středisko ekologické výchovy Hlídka připravilo v Dětské zoo program s názvem „Za mláďátky do zoo“, kde bude kvízová trasa pro menší i větší děti, zvířátkové tvoření a sladké odměny. V sobotu také zahájíme soutěž se společností FujiFilm „S Instaxem do zoo“ o zájezd do Legolandu. Děti si mohou vytvořit své vlastní fotoalbum a navštívit dílničku s medvědí tematikou. Nebudou chybět ani zástupci adoptivních rodičů HC Kometa Brno se stanovištěm hokejových dovedností a maskot ledního medvěda bude rozdávat dětem zmrzliny zdarma.

Tisková zpráva

Štítky Lucie Šafářová, medvědice, medvěd lední, French Open, Australian Open, Zoologická zahrada Brno, Fujifilm, Legoland, HC Kometa Brno, Mashable

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jméno malé lední medvědici vybere tenistka Lucie Šafářová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.