Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

RMB jmenovala Michala Sedláčka ředitelem kanceláře architekta města Brna

Rada města Brna na včerejším zasedání jmenovala doc. ing. arch Michala Sedláčka ředitelem nově zřizované Kanceláře architekta města Brna. Kandidáta na tuto pozici doporučila mezinárodní výběrová komise.

Komise ocenila především to, že má tento kandidát řadu zahraničních odborných zkušeností. Od roku 2007 působí jako vedoucí losangeleské pobočky páté největší architektonické firmy na světě Aedas. Tuto americkou pobočku také zakládal. Předtím pracoval v architektonických kancelářích v Moskvě či New Yorku.

Vzhledem k tomu, že základním úkolem ředitele Kanceláře architekta města Brna bude vybudovat tuto organizaci od základů, se vším, co to obnáší, v oblasti personální i organizační, doporučila porota doc. ing. arch. Michala Sedláčka jako nejvhodnějšího kandidáta pro tento úkol. Má dlouholeté zkušenosti s vedením architektonických kanceláří a týmů i praktické zkušenosti s přípravou rozsáhlých investičních projektů," uvedl ke jmenování náměstek pro oblast rozvoje města Martin Ander.

Do výběrového řízení na pozici ředitele se přihlásilo celkem devět uchazečů. Odborná komise, ve které zasedla také hlavní architektka města Kodaně Tina Saaby, následně do druhého kola vybrala čtyři z nich. Vedení města s nimi nevylučuje případnou spolupráci do budoucna.

Porota zároveň městu doporučila zabývat se možností spolupráce s ostatními kandidáty, z nichž především ing. arch. Klokočka prokázal velkou zkušenost s prací městského urbanisty," dodal Martin Ander.

Před ředitelem Sedláčkem nyní stojí několik úkolů spojených s fungováním Kanceláře architekta města Brna. V první řadě musí vybudovat tým 10-15 specialistů, kteří se budou podílet na přípravě nového územního plánu pro Brno v návaznosti na právě připravovaný Plán udržitelné městské mobility. Společně také připraví strategii péče o veřejný prostor ve městě.

Tisková zpráva

Štítky Michal Sedláček, Brno, Kancelář architekta města Brna, Martin Ander, Moskva, New York, Saab, Kodaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RMB jmenovala Michala Sedláčka ředitelem kanceláře architekta města Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.